توجه به صنعت و خدمات نیازمند یک استراتژی و نگاه ملی است تا بتوان از پژوهش‌های صورت‌گرفته در دانشگاه ها برای تولید ثروت استفاده کرد و تا زمانی که قبول نکنیم پژوهش با مراجعه صنعت‌گر می‌تواند زنده باشد ، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که تولید علم و پژوهش در کشور به مرحله کاربردی و تجاری‌سازی برسد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سهم ۳۰ درصدی دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهش کل کشور گفت: سال آینده ۱۵ درصد از بودجه این دانشگاه به پژوهش و فناوری اختصاص می‌یابد.
دکتر حمید میرزاده در حاشیه پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران بر‌تر کشور، گفت: در حال حاضر هشت درصد از کل بودجه دانشگاه آزاد اسلامی به امر پژوهش اختصاص یافته است که پنج درصد آن از شهریه‌ها و سه درصد آن از محل شرکت‌های دانش‌بنیان حاصل می‌شود .
وی افزود: ما بنا داریم همگام با سیاست‌های وزارت علوم، این بودجه را در سال 94 به 15 درصد افزایش دهیم به طوری که 10 درصد آن از محل شهریه‌ها و پنج درصد آن از درآمد‌های غیر شهریه‌ای نظیر شرکت‌های دانش بنیان تامین شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی اکنون دارای 419 واحد فناور مستقر در 53 مرکز رشد است، گفت: بنای ما این است که تا پایان سال 96 تعداد واحد‌های فناور این دانشگاه به 800 مورد، مراکز رشد به 150 مرکز و پارک‌های علم و فناوری به 33 پارک برسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: در جهت تجاری‌سازی پروژه‌ها تاکنون 100 تقاضا برای تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان به دست ما رسیده است که 26 تقاضا واجد شرایط بوده و به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری معرفی شده است و در فرآیند تصویب قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت فراهم‌سازی بستر توسعه و تولید علم در کشور گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر به این مسئله توجه کافی نشده است و هنوز واردات بر تولید و صنعت در اقتصاد ایران غلبه دارد.
به گفته میرزاده، توجه به صنعت و خدمات نیازمند یک استراتژی و نگاه ملی است تا بتوان از پژوهش‌های صورت‌گرفته در دانشگاه ها برای تولید ثروت استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری مراسم سالانه هفته پژوهش، در واقع هشداری به مسئولان برای توجه هر چه بیشتر به این مقوله است، گفت: تا زمانی که قبول نکنیم پژوهش با مراجعه صنعت‌گر می‌تواند زنده باشد ، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که تولید علم و پژوهش در کشور به مرحله کاربردی و تجاری‌سازی برسد.

دکتر میرزاده : ۱۵ درصد بودجه دانشگاه آزاد اسلامی در سال آینده به پژوهش اختصاص می یابد. نسخه قابل چاپ