طرح «محیط زیست دوستدار کودک» در واحد پزشکی تهران کلید خورد؛ جمعیت زیرپوشش محیط زیست دوستدار کودک، بانوان باردار، نوزادان، نوجوانان و جوانان تا سن ۱۸ سالگی، ساکن در ناحیه ۷ شهرداری منطقه ۲ تهران هستند.
      طرح محیط زیست دوستدار کودک کلید خورد.

دکتر سید محمود طباطبایی با اشاره به آیه مبارکه "و من یتق الله یجعل له مخرج و یرزقه من حیث لا یحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه" یکی از رویکردهای این طرح را هدف مقدس کاری و نتیجه آن دانست. وی خاطر نشان ساخت همکاری با خانه سلامت مستقر در این ناحیه می تواند اثرات مثبت و مضاعفی برای این طرح پژوهشی در بر داشته باشد و بتواند پویایی و رشد طرح را به خوبی نمایان سازد.
دکتر حسین ملک افضلی مشاور عالی ریاست دانشگاه در زمینه مسائل تحقیقاتی و بهداشتی نیز در خصوص طرح "محیط زیست دوستدار کودک" گفت: هدف از این طرح، ارتقاء شاخص های سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی، عاطفی، ادراکی، ایمنی و سلامت محیط زیست است که بعد سبک زندگی سالم را در ارتباط با تغذیه، فعالیت های فیزیکی ، مواد مخدر و رفتارهای پر خطر جنسی در بر می گیرد. وی گروه هدف در این طرح را از زمان حاملگی مادر تا رشد و رسیدن کودک به سن 18 سالگی عنوان نمود. دکتر ملک افضلی مهمترین موضوعات و محورهای طرح را سنجش نیازها و نظرات گروه مخاطب، مسئولیت پذیری و احترام به حقوق دیگران، صیانت از محیط زیست، مراقبت های بهداشتی درمانی، معنویت و حسن خلق، رشد خلاقیت و نوآوری، کار تیمی، مهارت های زندگی، توانمند سازی و آموزش کودکان ناتوان جسمی و ذهنی و ارتقاء هویت ملی و دینی عنوان کرد. مشاور عالی ریاست دانشگاه تصریح نمود: جمعیت تحت پوشش این طرح، بانوان باردار، نوزادان، نوجوانان و جوانان تا سن 18 سالگی، ساکن در ناحیه 7 شهرداری منطقه 2 می باشند. وی با اشاره به اینکه در این طرح سرشماری خانواده ها به منظور نیازسنجی و انتخاب رابطین بهداشت و توانمند سازی آنان انجام می گیرد به جلب مشارکت اهالی منطقه اشاره نمود و از تهیه و تدوین مدل های آموزشی مناسب ،آموزش رابطین بهداشت و ارزشیابی پروژه و تعمیم آن به سایر مناطق خبر داد. وی علت انتخاب رابطین بهداشت را پایداری کار و ادامه آن در آینده دانست و محیط های تحت پوشش طرح را خانه ها، مدارس، مساجد و سایر اماکن عمومی برشمرد. وی در ادامه خواستار برگزاری نمایشگاه خلاقیت کودک در منطقه و آشنایی کودکان به حوزه صنعت و سلامت شد.
دکتر ابوالقاسم پور رضا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت موسس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت و همچنین مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در واحد پزشکی تهران، آمادگی همکاری سازمان UNDP با این طرح را اعلام و خواهان جلب مشارکت خیرین داخل و خارج از کشور و همچنین تشکیل صندوق های توسعه شد.
دکتر عباسی رئیس اداره سلامت شهرداری منطقه 2 تهران در ادامه از وجود مرکز "فرآموز" خبر داد. وی با اشاره به اینکه این مرکز مهارت های زندگی را به کودکان 6 تا 12 ساله آموزش می دهد از وجود پردیس های سلامت در مناطق شهرداری تهران خبر داد و پیشنهاد داد طرح جاری به "شهر دوستدار کودک" تغییر یابد.
دکتر افتخار اردبیلی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز با مثبت ارزیابی کردن این طرح گفت: آینده جامعه را کودکان خواهند ساخت و خلاء موجود در چارت رشد، کم توجهی به تکامل کودکان است. وی خاطر نشان ساخت اگر مادران نقشی در این مسیر نداشته باشند تحول و توسعه صورت نخواهد گرفت چرا که رشد روان و عاطفه کودک در همان سال های اولیه زندگی شکل می گیرد و باید گام های اولیه رشد، با اعتماد متقابل مادر و کودک و آموزش های لازم به مادران پایه گذاری گردد.

طرح محیط زیست دوستدار کودک کلید خورد. نسخه قابل چاپ