بازديد کانون هلال احمر دانشجویی از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران

کانون هلال احمر دانشجویی، بازدید یک روزه از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران را با حضور 19 نفر از دانشجویان رشته های مختلف به صورت کاملا رایگان برگزار كرد. دبير كانون هلال احمر دانشگاه درباره تاریخچه این موزه گفت: موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در بنایی قدیمی و با مساحتی بیش از 9000 متر مربع واقع شده است و از بناهای بازمانده دوره قاجاریه به شمار مي آيد.
وي افزود: این موزه با تلاش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و مشارکت سازمان میراث فرهنگی کشور، به منظور ارایه کامل و جامع از پیشینه طب قدیم و همچنين پزشکی نوین ایران تأسيس شده است و در زمینه های گوناگون به معرفی جایگاه طب ايران در جهان پزشکی مي پردازد. وي خاطر نشان ساخت اين موزه از سال 1380 شمسی فعالیت خود را آغاز کرده و دارای 6 بخش می باشد:
1-بخش انسان دیرین شناسی که شامل نمونه های انسانی مکشوفه از محوطه های باستانی است.
2-بخش اسناد و نسخ خطی که در برگیرنده مضمون های طب سنتی و مفردات و مرکبات و تشریحات و نسخه ها و اسناد متعلق به نخستین اداره های بهداشت در ایران است.
3- بخش مردم شناسی پزشکی که ابزارآلات و شیوه های درمانی متداول سنتی در ایران از جمله حجامت و زالودرمانی به نمایش گذاشته شده است.
4- بخش تخصصی که مجموعه ای از سیر دگرگونی علوم پزشکی نوین در ایران مرتبط با رشته های دامپزشکی و چشم پزشکی و دندان پزشکی را گرد هم آورده است.
5- بخش دواخانه نظامی با بیش از 150 سال قدمت که بیانگر تاریخ دگرگونی داروسازی سنتی ایران است.
6- بخش گیاهان دارویی که گیاهان سنتی دارویی ایران به همراه توضیحات کامل در مورد هرگیاه به نمایش گذاشته شده است.
شايان ذكر است ميثم اخلاق دوست دبیر کانون هلال احمر دانشجویی بازدید از این موزه را به منزله آشنایی هر چه بیشتر از تاریخ علوم پزشکی به تمام دانشجویان علوم پزشکی و علاقه مندان به تاریخ پزشکی ایران توصیه نمود.

بازديد کانون هلال احمر دانشجویی از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران نسخه قابل چاپ