بیکاری تحصیل کرده‌ها زیبنده نظام نیست.

آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی با جمعی از نخبگان جوان کشور دیدار کرد. او در این جلسه با تبریک پیروزی تیم ملی کشتی آزاد جمهوری اسلامی ایران به مردم، جوانان و به‌ویژه خانواده‌های این ورزشکاران غیور، گفت: «امیدواریم شاهد تداوم قهرمانی‌های تیم‌های ملی کشور در مسابقات بین‌المللی ورزشی باشیم.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیداری که چهره‌های استعداد درخشان و مخترعان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در آن حضور داشتند، مبتکران و مخترعان جوان را سرمایه‌های ارزشمند و گنج‌های واقعی کشور خواند و با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت این باشگاه، گفت: «استعدادهای درخشان که مثل شمع می‌سوزند تا جامعه‌ آنها در تاریکی جهل و عقب‌ماندگی علمی و فنی نماند، پایه‌های کشور را محکم می‌کنند.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح تاسیس «شهر دانایی» را طرحی خوب توصیف کرد و گفت: «باید از امکانات گسترده دانشگاه آزاد اسلامی و آزمایشگاه‌های پیشرفته آن در اقصی‌نقاط کشور استفاده کرد و امکانات خوب را در اختیار پژوهشگران جوان قرار داد.» آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی موفقیت‌های کشورهای پیشرفته مانند آلمان و ژاپن را یادآوری کرد و گفت: «هر دو کشور پس از جنگ، در رفع عطش نیاز جامعه به سوی علم و تکنولوژی حرکت کردند.» او بر محوریت دانش در سند چشم‌انداز 20ساله نظام و اهداف آن به‌عنوان رتبه اول علمی و فناوری در منطقه تاکید کرد و گفت: «سربازان این راه، پژوهشگران، مخترعان، مبتکران و استعدادهای درخشان هستند که باید راه را برای عملیاتی کردن علم آنان هموار کرد.» رئیس هیات‌موسس دانشگاه آزاد اسلامی، از تاخیر در راه‌ندازی شرکت‌های دانش‌بنیان که نیازهای کشور را برطرف می‌کنند ابراز نارضایتی کرد و افزود: «10 هزار اختراع و ابتکار ثبت شده در اختیار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است که اگر 10درصد آنها به مرحله تجاری‌سازی برسند، علاوه‌بر کم کردن مشکل بیکاری و افزایش تولید و توسعه، باعث ارتقای علمی کشور می‌شوند.» او بر خارج کردن کشور از وابستگی به نفت و توجه کردن به شاخص‌ها و بایدها و نبایدهای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: «زیبنده جمهوری اسلامی با این همه ظرفیت‌، منابع طبیعی، موقعیت‌ جغرافیایی و مردم نجیب نیست که جمعی از تحصیلکرده‌های ما بیکار باشند.» آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با مقایسه نگاه‌های بعضی از مسئولان امروز با مسئولان سال‌های اول پیروزی انقلاب که سرمایه‌داری را بد می‌دانستند، گفت: «امروز همه، حتی رهبری نظام بر این نکته تاکید می‌کنند که کارآفرینی نه‌تنها بد نیست، بلکه افتخار است.» رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی بعد از شنیدن گزارش دو تن از دانشجویان که مقاله علمی آنها به دلیل تحریم‌ها در نشریات بین‌المللی چاپ نشده بود، گفت: «این نهایت ظلم به فرزندان یک ملت آزاده است که حتی از چاپ مقاله که می‌تواند موجب اعتبار علمی نشریات آنان شود، جلوگیری می‌کنند.» او به ظرفیت بخش خصوصی در کشور اشاره کرد و گفت: «مدیریت کشور نباید دست مردم را ببندد و باید افتخار کند که مردم می‌خواهند به کمک دولت و مسئولان بیایند و کشور خود را بسازند.» رئیس هیات‌موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «هیچ‌وقت این‌قدر ظرفیت حرکت بر بنیان دانش در کشور فراهم نبود. مسئولان بخش‌ها باید خوشحال باشند که بودجه‌های مربوط به پیشرفت‌های علمی را عملیاتی می‌کنند و بدانند که سختگیری در این زمینه، جلوگیری ناخودآگاه از حرکت علمی کشور است.»
منبع: فرهيختگان

بیکاری تحصیل کرده‌ها زیبنده نظام نیست. نسخه قابل چاپ