معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این‌که در جشنواره فرهیختگان از تعداد 70 واحد (یا اعضای هیات علمی) در زمینه‌های مختلف سپاسگزاری و قدردانی خواهد شد، از جایزه تشویقی نقدی و دو برابر آن، اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر خبر داد. به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی درباره جشنواره فرهیختگان، توضیح داد: تمامی واحدها در این جشنواره شرکت می‌کنند و در زمینه‌های مختلف پژوهشگران برجسته ارزیابی می‌شوند. به این ترتیب واحد، پژوهشگر، معاونت پژوهشی، مقاله، پایان‌نامه، رسانه دکتری، اختراع، طرح پژوهشی و دانشمند برتر انتخاب می‌شود. وی با بیان این‌که در این جشنواره از تعداد 70 واحد (واحد یا اعضای هیات علمی) در زمینه‌های مختلف سپاسگزاری و قدردانی می‌شود، گفت: برای پژوهشگرانی که در سطح بالا موفق شده‌اند، جایزه ویژه حضرت امام خمینی(ره) اختصاص می‌یابد که البته این جایزه معادل با جایزه‌ای است که به استاد نمونه کشوری تعلق می‌گیرد. واشقانی فراهانی با بیان این‌که جایزه تشویقی نقدی و دو برابر آن اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر پیش‌بینی شده است، ادامه داد: پژوهشگر می‌‎تواند از محل آن برای کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی خود هزینه کند. به این ترتیب در ازای اسناد مثبتی که ارائه می‌دهد، هزینه‌ها از محل اعتبار پژوهشی پرداخت می‌شود. در ضمن کسانی که از این امتیاز برخوردار می‌شوند، در اعتبار پژوهشی که هر سال با ارزیابی عضو هیات علمی ارائه می‌شود، امتیاز دیگری نیز دریافت می‌کنند. وی با اشاره به غرفه‌ای که در جشنواره فرهیختگان برای پروژه‌هایی که منجر به تجاری‌سازی می‌شوند، پیش‌بینی شده است، بر حمایت از پروژه‌ها از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و گفت: دیده شده است که دارندگان ایده‌ها و افرادی که چنین محصولاتی تولید کردند، شرکت‌های دانش‌بنیان تاسیس کرده اند. برای نخستین بار دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تشویق دانشجویان، اعضای هیات علمی و دانش آموختگانی که بتوانند نتایج پژوهشی خود را به سمت تجاری‌سازی و تولید ثروت ببرند، تا 35 درصد برای هر شرکت دانش بنیان در سطح تصمیم‌گیری استانی و تا 49 درصد در سطح شورای اقتصاد دانش‌بنیان سازمان مرکزی مشارکت می‌کند. در واقع دانشگاه با مشارکت خود بخشی از خطر را بر عهده می‌گیرد که این مساله نیز نوعی تشویق پژوهشگران است. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر بعضی از دستارودهای تجاری نیاز به سرمایه‌گذاری کلان داشته باشد، دانشگاه آزاد اسلامی خارج از چارچوب شرکت‌های دانش بنیان، شرکت سرمایه‌گذاری مادری با مشارکت بانک پاسارگاد ثبت کرده که می‌توان در پروژه‌هایی که مبالغ بسیار بالاست، کسب و کار مشخصی داشته و سودآوری آن تایید شده باشد، فعالیت‌ داشته باشد. وی با بیان این‌که می‌توان از سرمایه‌گذاری‌های خارجی هم استفاده کرد اما در گام نخست می‌خواهیم از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استفاده شود، گفت: همچنین برنامه‌‌هایی مبنی بر ارائه توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در بورس دیده شده است. دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رایزنی‌های دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تقبل 50 درصدی هزینه‌های خرید کتاب از ناشران بین‌الملل، این فرصت را زمان مناسبی برای تجهیز کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی دانست و اظهار کرد: از سال 1391 تاکنون کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل تغییر نرخ ارز از خرید کتاب‌های جدید بین‌المللی محروم مانده‌اند. این در حالی‌ست که با توجه به گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی و ضرورت آگاهی از آخرین یافته‌ها، استفاده از منابع اصلی همواره الزامی بوده و هست.
معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این‌که واحدها متناسب با ظرفیت‌هایشان از فرصت به وجود آمده استفاده کردند، بر نقش حائز اهمیت مجلات بین‌الملل در تحصیلات تکمیلی تاکید کرد و گفت: درست است که کشور ما به طور رسمی قانون کپی‌رایت را امضا نکرده اما در مراودات بین‌المللی به ویژه دسترسی به منابع علمی رعایت این مساله ضرورت دارد.
وی درباره بودجه‌ اختصاص یافته به طرح خرید کتاب‌های بخش بین‌الملل، توضیح داد: اگر همه واحدها از ظرفیت ایجاده شده استفاده می‌کردند، در مجموع حدود 7 تا 8 میلیارد تومان امکان خرید وجود داشت. البته باید توجه داشت که واحدها موظف به رعایت معیارهایی در خرید کتاب‌ها هستند که می‌توان به کیفیت بالای کتاب، شناخته شده بودن ناشر، شاخص بودن نویسنده اثر در سطح بین‌المللی و همچنین زمینه موضوعی کتاب اشاره کرد تا کتاب مورد نظر متناسب با نیازهای این حوزه باشد. بر اساس این موارد و الویت‌هایی که برای هر واحد وجود دارد خریدها انجام می‌شود.
دکتر واشقانی فراهانی با بیان این‌که در مجموع از 267 واحد حاضر، تاکنون 52 واحد دانشگاهی درآن زمینه خرید داشته اند، گفت: هر واحد دانشگاهی بر اساس نیازهایش خرید می‌کند و دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ ناشری تعهد ندارد. بازار تابع عرضه و تقاضا است، به این ترتیب هر ناشری که محصول با کیفیت‌ بالاتر، قیمت مناسب‌تر و متناسب با نیازهای ما داشته باشد، امکان خرید بیشتر از آن ناشر وجود دارد.

جشنواره فرهیختگان پنجشنبه برگزار می شود - پیش بینی جایزه تشویقی و دو برابر اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر نسخه قابل چاپ