منابع آزمون علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و نیز آزمون پیش کارورزی در چند روز گذشته از طریق سایت معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد به منظور کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات آزمون علوم پایه و پیش کارورزی، گفت و گویی با دکتر فرهاد ادهمی مقدم، ریاست مرکز توسعه آموزش علوم پزشکی و امور دانشجویان به شرح موارد زیر صورت گرفته است که در ادامه مطلب می خوانید .

جناب آقای دکتر ادهمی لطفاٌ بفرمایید، این آزمون ها در چه تاریخی برگزار می شود؟ این امتحانات در روز پنجشنبه مورخ 5 شهریور ماه در کل کشور برای دانشجویان گروه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی در تمامی قطب ها در یکروز و یکساعت برگزار می شود. - چه کسانی می توانند در این آزمون ها شرکت نمایند؟ دانشجویان گروه های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پس از گذراندن واحد های علوم پایه خود باید امتحان جامع علوم پایه بدهند تا بتوانند به مقاطع بالاتر بروند. همچنین دانشجویان پزشکی زمانی که دوره کارآموزی- شان تمام می شود باید آزمون پیش کارورزی را بدهند تا به دوره کارورزی راه یابند. شرایط شرکت در آزمون، شرایط خاصی است که در آئین نامه وزارت بهداشت تعیین شده است و برطبق آن امکان شرکت در این آزمون فراهم می گردد. سوالات در این آزمون ها در هر قطب از جمله دانشگاه آزاد اسلامی طرح می شود؛ به علاوه تعداد 30 سوال در کل کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز به صورت یکسان در این آزمون ها ارائه می گردد. - نحوه برگزاری این آزمون های به چه صورت خواهد بود؟ یک واحد به عنوان مرکز معرفی می شود و دانشجویان آن واحد و واحدهای مجاور در روز امتحان می بایست در آن واحد(مرکز) حضور داشته باشند. بعد از آزمون، پاسخ نامه ها به صورت کامپیوتری تصحیح می شود و زمانی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد تا در صورتی که به سوالات اعتراض داشته باشند در زمان معین شده اعلام نمایند. پس از آن نمره های اعلام شده از سوی مرکز آزمون برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ارسال خواهد شد. شایان ذکر است : رییس مرکز توسعه آموزش علوم پزشکی در باره حد نصاب نمره قبولی بیان داشت: بعد از قطب بندی کشور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا کنون دو نوبت آزمون برگزار شده و این سومین آزمون است. در اولین نوبت، حد نصاب قبولی با توجه به دستور العمل وزارت بهداشت توسط قطب ها اعلام شد و در نوبت دوم وزارت خانه با توجه به حداقل میزان مردودی که وجود داشت بررسی های لازم را انجام داد و سپس حد نصابی را به صورت منطقی به عنوان کف نمره قبولی نمود.

در گفتگو با دکتر فرهاد ادهمی مقدم مطرح شد : جزئیاتی از آزمون علوم پایه و پیش کارورزی شهریور ماه 94 نسخه قابل چاپ