به همت معاونت پژوهشي دانشكده پرستاري و مامائي اولين سمينار آموزشي « بررسي نقش ماما در طرح تحول نظام سلامت » در دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي با حضور هيات رئيسه دانشكده پرستاري و مامائي و دکتر ناهید خداکرمی رئیس انجمن علمی و مامایی کشور و نيز جمعي از اعضاي هيات علمي و استادان گروه مامایی و دانشجويان مقاطع تحصيلي مختلف رشته مامائي روز يكشنبه 24 آبانماه در سالن شهید احدی اين واحد دانشگاهي برگزار شد.

رئیس انجمن علمی و مامایی کشور در ابتدای جلسه با بیان اینکه مامایی آکادمیک در ایران قدمتی بیش از یک قرن دارد اظهار تاسف داشتند که امروزه از هر 2 کودکی که در ایران متولد می شود یکی از آنها در اتاق عمل و معمولا قبل از موعد به دنیا می آید که این دخالت در نظام آفرینش گاه بخشودنی نیست. دکتر خداکرمی با اشاره به مشكلات و بيماري هائي كه با استفاده از روش سزارين براي نوزادان حاصل مي شود گفت : اكثر تحقیقات جامع و مطالعات كاربردي در دنیا موءید این نکته می باشد، کودکانی که حاصل تولد سزارین هستند بیش از سایر نوزادان با مشکلات آسم، بیش فعالی، اوتیسم، دیابت و... مواجه می شوند که نیاز است دانشجویان عزیز در این زمینه تحقیقات گسترده تری به انجام رسانند. وي افزود : بر اساس طرح تحول نظام سلامت و با توجه به سیاست افزایش جمعیت در ایران و کاهش آمار سزارین پیش بینی می شود که در آینده ی نزدیک با کمبود نیروی مامایی مواجه شویم بنابراین تربیت ماماهای دلسوز و کارآفرین از مهمترین اهداف آموزش عالی است که دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است در این زمینه گامهای برجسته ای بردارد. رئیس انجمن علمی و مامایی کشور در باره امكان ادامه تحصيل دانشجويان درمقاطع تحصيلي بالاتر گفت : از آنجائيكه ماماها مسئول تامين سلامت زنان به عنوان محور خانواده سالم می باشند در جهت دسترسی بهتر به این هدف امکان ادامه تحصیل در 5 رشته کارشناسی ارشد و در یک رشته دکتری تخصصی در ایران وجود دارد. گفتني است: سمينار آموزشي « بررسي نقش ماما در طرح تحول نظام سلامت » به همت معاونت پژوهشي دانشكده پرستاري و مامائي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي واحد تهران روز يكشنبه 24 آبانماه در سالن شهید احدی اين واحد دانشگاهي برگزار شد.

در همايش بررسی جایگاه ماما در طرح تحول نظام سلامت عنوان شد : تربیت ماماهای دلسوز و کارآفرین از مهمترین اهداف آموزش عالی است / دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تامين نيروهاي كارآمد رشته مامائي نقش موثري داشته است . نسخه قابل چاپ