دکتر خلیل علی محمدزاده رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران با سخنرانی در اولین سمینار پیشگیری از سرطان پستان “ ابعاد تازه ای از تغییرات سبک زندگی و تاثیر آن در شیوع بیماری سرطان را با تاکید بیشتر بر سرطان پستان تشریح کرد .
رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به آموزش همگانی، فرهنگ‌سازی، حاکمیت اخلاق و مسئولیت پذیری در جامعه را یک ضرورت و راهکارجدی برای پیشگیری از این معضل فراگیر در حیطه سلامت وآسیب اجتماعی برشمرد .

دکتر علی محمدزاده با تاکید بر اهمیت آموزش در پیشگیری از سرطان پستان به نقش “سازمان یادگیرنده” در فرهنگ سازی «سبک زندگی» اشاره کرد و گفت : باید جمع‌های دانشگاهی، افراد اصیل و فهیم جامعه، رسانه‌ها و همه آنهایی که می‌توانند “یاد بگیرند” و “یاد بدهند” به صحنه بیایند و به کمک بشتابند، تا در جلوگیری از بیماری‌ها، بخش‌های مختلف کشور تبدیل به یک “سازمان یادگیرنده” شود.
وی در بخشی از سخنرانی خود گفت : نمی‌شود هر جور بخواهیم، زندگی کنیم، هر طور بخواهیم تغذیه کنیم، در برابر هر نوع ناملایمات زندگی، مسیر دل بخواهی را انتخاب کنیم، مثلاً در شیوه زندگی‌مان ورزش نباشد، تحرک کم باشد، استرس زیاد باشد و آن وقت ما سرطان هم نگیریم. حتماً باید شیوه زندگی‌مان را درست کنیم.
وی با طرح این پرسش که آیا سبک زندگی خاصی وجود دارد که ما با رعایت آن صددرصد از cancer خلاصی یابیم؟ پاسخ داد " جواب این سوال منفی است. اما می‌توان سبک زندگی سالم و درستی را اتخاذ کرد که به وسیله آن تاثیر زیادی بر “سلامت جسم و جان” و “سلامت اجتماعی و معنوی” خود بگذاریم. پس اینکه سرطان بگیریم و یا از ابتلا به آن در امان باشیم، تا حدود زیادی به تصمیمات ما در زندگی بستگی دارد. به تصمیم گیری سیاست‌گزاران، قانونگذاران و همه سازمان‌هایی که در مسایل مربوط به تعیین‌کننده‌های موثر عوامل اجتماعی در کشور مجری هستند، وابسته است.
دکتر علی محمد زاده تصریح کرد : مزیت های نسبی “سازمان یادگیرنده” برای پیشگیری و جلوگیری از بیماری‌ها، که با همکاری مشترک اجزا و بخش‌های مختلف کشورشکل می گیرد موجب می شود : اولاً: خطاهای رایج را کشف و رفع کنیم. ثانیاً: سیاست‌ها و استراتژی‌های ناکارآمدی را که به افزایش این اشتباه‌ها و ترویج آنها منجر می‌شود را کنار بگذاریم.
رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت اظهار کرد : تمام اینها شدنی است اما نیاز به آموزش همگانی، فرهنگ‌سازی، فرهنگ‌پذیری، حاکمیت اخلاق و مسئولیت پذیری در جامعه دارد. مسیر توسعه و پیشرفت حقیقی از اینجا شروع می‌شود. ما در این راه به کوشش جمعی جوانان آگاه و فهیم دانشگاهی نیازمندیم. باید به تشکیل کانون‌های داوطلبانه و خیرخواهانه در دانشگاه ها و سایر عرصه‌ها در زمینه ها و ابعاد مختلف سلامت روی آوریم.
دکتر علی محمد زاده با تقدیر و تشکر از دست اندرکاران کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران، مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و موسسه پیشگیری از سرطان پستان در اهتمام به برگزاری شایسته ی این سمینار گفت : براساس آمار و ارقام طی دو دهه‌ی اخیر، سرطان در جهان ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۸٫۲ نفر در یک میلیون نفر رسیده؛ آمارها در کشور ما هم بالاست، اما هنوز از میانگین جهانی پائین تریم و ابتلای ما در حدود ۱۳٫۲ نفر به ازای هر یک میلیون نفر هست بنابراین امیدواریم با برگزاری این نشست های آموزشی و ایجاد حساسیت های علمی سازمان‌ها و دوایر دولتی و خصوصی ارتقاء دهنده سلامت، از این اقدامات پشتیبانی کنند.
وی تاکید نمود : “می‌شود” و “ما می‌توانیم” با اصلاح در شیوه زندگی از بسیاری سرطان‌ها پیشگیری کنیم. روزی که در جامعه ما و برای عموم مردم برنامه ها و بسته های عملیاتی برای اصلاح سبک زندگی، سالم سازی محیط، رفتارهای بهداشتی و عادات افراد وجود داشته باشد و از سوی آنان به مورد اجرا در آید، الگوهای زندگی سالم در بعد فردی و اجتماعی فراهم می‌آید. آن روز، روز بزرگی است و ما باید در پی ایجاد چنین شرایط و ساختاری گام برداریم.
وی افزود : کمیته‌های تحقیقات دانشجویی به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی باید پرچمدار سلامت و حافظ سلامت جامعه باشند.
شایان ذکر است : اولین سمینار پیشگیری از سرطان پستان روز یکشنبه ۱ آذرماه سال جاری با حضور دکتر سید محمود طباطبایی جراح عالیقدر مغز و اعصاب و پرفسورمحمد اسماعیل اکبری ریاست محترم مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمد هادی زاده دبیر علمی سمینار وبه همت كميته تحقيقات دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي واحد تهران زیر نظردکتر حسن افتخار اردبیلی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ،همراه با «کمپین روبان صورتي» در سالن اجتماعات شهید احمد رضا احدی این واحد دانشگاهی برگزار شد و جمع کثیری از استادان و دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی از مطالب علمی و آموزنده آن بهره مند شدند .

دکتر خلیل علی‌محمدزاده : می‌شود” و “ما می‌توانیم” با اصلاح در شیوه زندگی از بسیاری سرطان‌ها پیشگیری کنیم. نسخه قابل چاپ