همزمان با روز دانشجو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه «تسهیل فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشجویی با تقویت رویکرد فرهنگی» را ابلاغ کرد.
این بخشنامه به‌منظور حمایت، فعال‌سازی تشکل‌های اسلامی، سیاسی و تسهیل اجرا و تشریح جزئیات ماده واحده قانون تشکیل، تقویت و توسعه بسیج دانشجویی صادر شده است.
      رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با روز دانشجو بخشنامه تسهیل فعالیت تشکل‌های اسلامی و سیاسی را ابلاغ کرد
جان دوباره تشکل‌های دانشجویی

این بخشنامه که به نمایندگان تام‌الاختیار رئیس دانشگاه در هیات امنای استان‌ها، معاونان هماهنگی، دبیران هیات امنای استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده تاکید کرده است که
تشکل‌های اسلامی و سیاسی به صورت مستقیم تحت نظر هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی و سیاسی هستند بنابراین هیچ یک از نهادهای دانشگاهی یا غیردانشگاهی حق دخالت در امور داخلی و اجرایی تشکل‌ها را نخواهند داشت.
هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی و سیاسی هم مرکب از رئیس واحد دانشگاهی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد دانشگاهی، نماینده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تشکل‌های اسلامی و سیاسی واحدهای دانشگاهی خواهد بود.
بخشنامه این هیات را مکلف کرده است که برای تسریع در رسیدگی به درخواست‌ها و صدور مجوز فعالیت‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی تشکل‌های اسلامی سیاسی و انجام سایر وظایف محوله حداقل هر دو هفته یکبار و یا به صورت فوق‌العاده تشکیل جلسه بدهد و به درخواست‌های مجوز فعالیت تشکل‌ها اعم از همایش‌ها، سخنرانی، مناظره و... در هفت روز کاری به صورت کتبی پاسخ بدهد.
براساس بخشنامه ابلاغ شده، مرجع تصمیم‌گیری در مورد احراز صلاحیت متقاضیان تاسیس تشکل یا نامزدهای شورای مرکزی تشکل‌ها، تنها هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی- سیاسی واحدهای دانشگاهی است و این هیات هم برای احراز حسن شهرت و رعایت اخلاق اسلامی باید رای موثر و قطعی کمیته انضباطی واحد دانشگاهی و برای احراز وضعیت آموزشی استعلام از معاونت آموزشی را مد نظر قرار دهد.
مهلت بررسی صلاحیت متقاضیان تاسیس تشکل‌های اسلامی و سیاسی هم یک ماه و بررسی صلاحیت نامزدهای شورای مرکزی تشکل‌های اسلامی سیاسی دو هفته در نظر گرفته شده است.
بخشنامه تاکید کرده است که حراست و کمیته انضباطی موظف هستند تخلفات احتمالی تشکل‌ها را به هیات نظارت واحد دانشگاهی گزارش دهند و صرفا هیات نظارت واحد دانشگاهی درخصوص نحوه برخورد، تصمیم‌گیری می‌کند.به این ترتیب بخشنامه ابلاغ شده شرایط فعالیت تشکل‌های اسلامی و سیاسی و گرفتن مجوزها را روشن کرده است.همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سعی کرده است که با ابلاغ این بخشنامه از دخالت نهادهای بیرون از دانشگاه در تصمیماتی که به دانشگاه مربوط است جلوگیری کند.
نحوه اعطای تسهیلات و یارانه به تشکل‌های دانشجویی
بخشنامه تسهیل فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشجویی با تقویت رویکرد فرهنگی نحوه کمک مالی به تشکل‌ها را شفاف کرده است.با ابلاغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تامین مالی تشکل‌ها دیگر به صورت سلیقه‌ای و براساس رویکرد مسئولان واحدها نخواهد بود و به صورت قانون درخواهد آمد.
در این بخشنامه تاکید شده است که «سالیانه حداکثر تا سقف 30میلیون ریال به‌عنوان یارانه به تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشجویی و 600 میلیون ریال به اتحادیه‌های تشکل‌ها یا اتحادیه‌ها در هیات نظارت واحد دانشگاهی و رعایت ضوابط مالی دانشگاه با ارائه اسناد مثبته توسط اداره کل تشکل‌های اسلامی سیاسی از محل بودجه تشکل‌ها پرداخت می‌شود.» همچنین مقرر شده که اردوی سالیانه آموزشی تشکیلاتی تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی هرساله به مدت چهار روز تا سقف 100نفر از اعضای فعال (خواهران و برادران) پس از اخذ مجوز از هیات نظارت واحد دانشگاهی مربوطه برگزار شود.
براساس بخشنامه در صورت تصویب هیات نظارت واحد دانشگاهی تشکل‌های اسلامی سیاسی می‌توانند در 120ساعت فرهنگی موضوع بخشنامه معاونت فرهنگی و اجتماعی نسبت به برگزاری کرسی آزاداندیشی، نقد و مناظره، سخنرانی، میزگرد، تریبون آزاد در قالب موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدام کنند و بودجه لازم برای برگزاری این برنامه از محل بودجه فرهنگی و اجتماعی واحد دانشگاهی از شورای فرهنگی واحد دانشگاهی تخصیص خواهد یافت.
همچنین واحدهای دانشگاهی موظف هستند که هر سال براساس بخشنامه معاونت فرهنگی و اجتماعی با موضوع هفته «آفتاب مهر» در کنار اختصاص غرفه به تشکل‌های اسلامی و سیاسی دانشجویی در اردوی دانشجویان جدیدالورود، برای تهیه بروشور، جزوات و نشریات دانشجویی که تشکل‌های اسلامی سیاسی برای معرفی فعالیت‌های خویش تهیه می‌کنند را از محل بودجه جاری واحدهای دانشگاهی تامین کنند.
همچنین در مراسم معارفه اردوی ورودی‌های جدید، به تشکل‌های اسلامی و سیاسی دانشجویی موجود در دانشگاه وقت کافی جهت معرفی اختصاص داده شود. واحدها همچنین باید برنامه‌های تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشجویی یا اتحادیه‌ها را که به تایید هیات نظارت واحد دانشگاهی رسیده و برای عموم دانشجویان واحد دانشگاهی تدارک دیده شده است از طریق سامانه پیام کوتاه و پرتال اطلاع‌رسانی واحد به کلیه دانشجویان واحد دانشگاهی مربوطه اطلاع بدهند. تسهیل فعالیت نمایندگان رئیس دانشگاه در هیات نظارت بر تشکل‌ها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ابلاغ این بخشنامه مقرر کرده است که برای هماهنگی و همکاری مستمر در جهت رفع موانع و مشکلات تشکل‌های اسلامی و سیاسی از نمایندگان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات نظارت بر تشکل اسلامی سیاسی دانشجویی و استادان استان‌ها،برای شرکت در جلسات و نشست‌های شورای رئیسان واحدهای استان و هیات امنای استان دعوت شود.این کار از سوی ستاد هماهنگی استان انجام خواهد شد. بودجه سالانه‌‌ای ویژه امور دفتری و اداری نماینده، به‌عنوان تنخواه از محل بودجه جاری واحد مرکز استان به دفاتر این نمایندگان اختصاص خواهد یافت.

جان دوباره تشکل‌های دانشجویی