دکتر خلیل علی محمدزاده مدیر گروه تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران با حضور در سمینار یک روزه تکریم بیماران و ارباب رجوع با تشریح نقش ذینفعان متعدد در نظام مدیریتی و اداره سازمان‌های گسترده ای همچون بیمارستان ها بر ضرورت تلاش در جهت جلب رضایت بیماران و همراهان در بیمارستان های تابعه دانشگاه تاکید نمود .
      در سمینار یک روزه تکریم بیماران و ارباب رجوع بیمارستان بوعلی مطرح شد :
دکتر علی محمد زاده : تکریم بیماران و ارباب رجوع، بخشی از کیفیت خدمات بیمارستانی ست.

معاون دانشجوئی و فرهنگی واحد پزشکی تهران با حضور در جمع پزشکانٰ پرستاران، اساتید، دانشجویان، کارشناسان، مدیران و کادر درمانی و خدماتی بیمارستان های بوعلی، حضرت امیرالمومنین (ع) وبیمارستان جواهری با تقدیر از تلاش ها و تسهیلاتی که با رهنمود های دکتر سید محمود طباطبائی ریاست دانشگاه در جهت بهبود کیفیت و ارائه خدمات و مرمت و بهسازی فضا های بهداشتی، درمانی و رفاهی دربیمارستان های تابعه واحد پزشکی تهران صورت گرفته است گفت: تلاش برای جلب رضایت بیماران و همراهان در بیمارستان های تابعه دانشگاه همچنان ادامه خواهد یافت.
وی اظهار داشت: در بحث‌ های مدیریتی، سازمان‌هایی مانند بیمارستان ها؛ دارای ذی‌نفعان فراوان و مختلفی هستند. از بیماران گرفته تا پزشکان و پرستاران، از تکنسین‌ها، کاردان‌ها و کارشناس‌ ها گرفته تا متخصصان و فوق تخصص ها و از همراهان بیمار تا تامین کنندگان مواد اولیه و برآورندگان نیازهای بیمارستانی، و از اتحادیه‌ ها و تشکل ها و رسانه‌ ها تا بیمه ها، و البته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هیات امناء و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی، ستاد پزشکی دانشگاه و واحد پزشکی که اینها هم جزو ذی نفعان به شمار می آیند. وی با اشاره به پیچیدگی اداره نمودن سازمان هایی همچون بیمارستان ها اظهار نمود : مسائلی متعددی باعث می شود که نحوه مدیریت بر بیمارستانها از سایر سازمان ها متفاوت و متمایز گردد.
مدیر گروه تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی سپس با ذکر مثالهایی به تشریح این عوامل پیچیده پرداخت و گفت : زنجیره‌ای طویل و مهمی از بخش های مختلف جامعه تا نهاد دولت، ذی‌نفعان بیمارستان را تشکیل می دهند، وی تصریح کرد:
ذی نفعان توقعات و خواسته های متفاوتی دارند. به عنوان مثال معمولا بیمه ها در بازپرداخت ها کلی تاخیر دارند، ولی ارائه دهندگان خدمت می خواهند حق الزحمه خود را هر چه زودتر دریافت کنند. مدیریت این کار مشکل است. یا از یک طرف بیماران می خواهند فرانشیز و پرداخت مستقیم کمتری از جیب داشته باشند، از طرف دیگر هزینه های نگهداری، هتلینگ و لوازم بیمارستانی گران هست. چگونه می توان با این وجود، تمشیت امور را تنظیم کرد؟
وی با طرح سوالاتی در رابطه با اینکه چگونه باید با ذی‌ نفعان برخورد کرد؟ چگونه می توان خواسته‌ ها، تقاضاها و نیازهای آنها را برآورد کرد؟نتیجه گیری کرد :
انتظارات همه ذی‌ نفعان را تا حد مقدورات و با حفظ تعادل باید برآورده کرد. هم ذی‌ نفعان داخلی؛ مثل نیروهای خدماتی، کادر پرستاری، پزشکان، اعضای هیات علمی و سایر افرادی که شاغل هستند و هم ذی‌نفعان خارجی؛ یعنی همه آنهایی که از بیرون سازمان بیمارستان به ما مراجعه می‌کنند: اعم از بیمار، همراه، فروشنده لوازم و توزیع کننده خدمات و غیره
این استاد دانشگاه، سلامت را رکن همه ارکان و سرمایه زندگی و در زمره برترین نعمت ها و گواراترین بهره ها و نصیب ها عنوان کرد و گفت: بدون این رکن، مردم در تاثیرگذاری بر جامعه و پیشرفت آن ناکام هستند.
دکتر علی محمدزاده یکی از ابعاد مهم تکریم بیمار و ارباب رجوع را رفتار مناسب با آنها ذکر کرد و اظهار داشت: ما باید با همه بیماران و همراهان آنها با احترام و صداقت برخورد کنیم. در سیستم بهداشت و درمان بین مریض و پزشک و همینطور بین مریض و سایر عوامل دخیل در درمان، عدم تقارن اطلاعات وجود دارد. به هر حال اطلاعات ما در رابطه با بیماری، عوارض آن و مراحل مختلف پی‌گیری و اقدام درمانی به طور معمول بیشتر از بیماران و همراهان آنهاست. باید به نحو مطلوب و کافی، اطلاعات در اختیار آن ها قرار دهیم.
وی پاسخگویی را یکی از ابعاد حائز اهمیت در تکریم بیمار و ارباب رجوع بیان کرد و گفت: نمی‌شود در رابطه با بیمار و همراه او، از این اصل مهم غفلت ورزید. برای پاسخگویی درست، ما نیاز داریم به افزایش مهارت‌ های ارتباطی داریم . وی وجود تجهیزات بیمارستانی پیشرفته، تکنولوژی‌ اداری نوین در بیمارستان و سرمایه‌ گذاری بیشتر و مناسب در ساختار فیزیکی بیمارستان و راهنمایی‌ براساس شرح وظایف و ضوابط و گایدلاین ها را از عواملی توصیف کرد که انجام کارها را سهل‌تر، کوتاه‌تر و شفاف‌تر خواهد نمود.
وی همچنین اضافه کرد: هر چه مدیران ما بیشتر به تحول فکر کنند، بیشتر نظارت کنند، همینطور پرسنل ما بیشتر انگیزه داشته باشند و ارتباطات خوبی با هم داشته باشند، توان بیمارستان در خدمت رسانی به جامعه تقویت خواهد شد.
دکتر علی محمدزاده یکی دیگر از عوامل موثر در رضایت مشتریان بیمارستان را، گسترش نظام‌های حمایتی و بیمه درمانی و در کنار آن پی گیری بازپرداخت‌های به موقع آن ها به بیمارستان و صاحبان ارائه خدمات خواند و گفت: این اقدام باعث خواهد شد بیمارستان‌ ها به تعهدات خود در قبال اقشار مختلف مردم به سرعت و به خوبی جامه عمل بپوشانند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه یکی از عوامل بسیار مهم دیگر در تحقق رضایت ارباب رجوع را انجام بازدیدهای مدیریتی و جدی گرفتن وظایف کمیته های بیمارستانی و ارزیابی و تطبیق مرتب عملکردها با استانداردها عنوان کرد و تصریح نمود: در جریان این بازدیدها، نظارت‌ها و مشورت ها، اشکالات و کمبودها معلوم می‌شوند.
وی در خاتمه گفت: آنچه گفته شد بخش‌هایی از محورهای اعتبار بخشی در مراکز درمانی بود. قسمت‌هایی که به نوعی به تکریم ارباب رجوع نیز مربوط می‌شد.
شایان ذکر است در این سمینار علمی که روز شنبه 12 دی ماه در سالن اجتماعات بیمارستان بوعلی برگزار گردید ، دکتر جنابیان رییس بیمارستان بوعلی، حجت الاسلام تاج آبادی نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران، دکتر رازافشاء متخصص روانپزشکی بیمارستان بوعلی و دکتر میرزایی متخصص مدیریت بیمارستانی در ارتباط با ابعاد مختلف تکریم بیماران و ارباب رجوع در بیمارستان سخنرانی کردند.

در سمینار یک روزه تکریم بیماران و ارباب رجوع بیمارستان بوعلی مطرح شد :