دکتر خلیل علی محمد زاده رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت و معاون دانشجوئی و فرهنگی واحد پزشکی تهران با سخنرانی در مراسم افتتاحیه کانون دانشجوئی سبا (سلامت بانوان ایرانی ) ضمن حمایت از جنبش ها وفعالیت های علمی دانشجویان در مشارکت و کمک به رفع مشكلات مربوط به بهداشت و سلامت جامعه از جمله بیماریهای مهلکی همچون سرطان سینه که سلامت جمعیت بانوان و مادران را مورد تهدید قرار میدهد ، شناسايي عوامل محيطي و اصلاح سبك زندگي را از مهمترين راه‌ها در پيشگيري از بروز انواع سرطان برشمارد .
      توسط رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت عنوان شد :
دکتر خلیل علی محمد زاده : با ارائه الگوی سبک زندگی سالم می توان از بروز ابتلا به انواع سرطان پیشگیری کرد .

دکترعلی محمد زاده در ابتدای سخنان خود ضمن تبريك به مناسبت فرا رسیدن اعياد شعبانيه به تشریح علل ابتدا به سرطان سينه و راه هاى پيشگيرى از آن پرداخت و گفت :
در سرطان، سلول‌ها توانايي تقسيم و رشد عادي خود را از دست مي‌دهند و اين امر منجر به تسخير، تخريب و فساد بافت‌هاي سالم مي‌شود. که اگر اين تومور، به لايه‌اي محدود ختم شود، تومور خوش خيم ، ولي اگر به ساير بافت‌ها و ارگان‌ها سرايت كند و قابليت پخش شدن و دست‌اندازي داشته باشد، تومور بدخيم ناميده مي شود و در واقع ما به تومور بدخيم، سرطان مي‌گوييم.
وی با بیان اینکه در بروز انواع سرطان‌ها، عوامل محيطي و سبك زندگي نقش بارزي دارند افزود : بررسي‌ها نشان مي‌دهد 5 تا 10 درصد سرطان‌ها به علت مشكلات ژنتيكي است و ريشه‌ي 90 تا 95 درصد سرطان‌ها به عوامل محيطي و سبك زندگي برمي‌گردد. بنابراين شناسايي اين عوامل و اصلاح سبك زندگي از مهمترين راه‌ها در پيشگيري از سرطان است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت با اشاره به معظلات و آثار مخربی که در نتیجه بروز سرطان گریبانگیر آحاد جامعه می شود گفت :
سرطان علاوه بر تهديد زندگي فرد، اضطراب و افسردگي در جامعه را به دنبال دارد. بر وضعيت اقتصادي و خانوادگي بيماران تاثير مخرب مي‌گذارد و ضرر مالي فراواني را هم در بخش اقتصاد و هم در بخش بهداشت متوجه كشور مي كند .
بنابراين به هر ميزان قادر به جلوگيري از بروز بيماري شويم و يا در مرحله پيشگيري ثانويه، به كشف زودرس اين نوع بيماري‌هاي پرخطر و پرخرج همت كنيم، اقدام بزرگي صورت داده‌ايم.
دکتر علی محمد زاده در باره نحوه و چگونگی انتخاب سبك زندگي درکاهش ضریب ابتلا به بیماری سرطان گفت : سبك زندگي خاصي كه به طور كامل بتواند ما را از سرطان دور كند، وجود ندارد، اما مي‌توان با درك صحيح از نيازهاي خودمان و شناخت عوامل محيطي، تصميماتي را اتخاذ كرد كه احتمال ابتلا به سرطان را به شدت تحت تاثير قرار دهد.
وی در باره روند رو به رشد ابتلاء به سرطان در ایران گفت : برخلاف آمارهاي غلطي كه در رسانه‌ها گاهي اعلام مي‌شود، محققان سرطان مي‌گويند؛ تعداد خام افراد مبتلا به سرطان در ايران نسبت به كشورهاي غربي معادل 20 تا 25 درصد است. اما نكته‌ي حائز اهميت در مورد ايران روند رو به رشد ابتلاء به سرطان نسبت به ساير كشورهاست.
دکتر علی محمد زاده در ادامه سخنرانی خود به نقش گروه‌هاي دانشجويي، انجمن‌ها، كانون‌ها، NGO ها پرداخت و گفت : تمام گروه هایی که براي رفع مشكلات ديگران انگيزه و اشتياق دارند، می توانند در كنار گروه‌هاي مرجع و جريان‌هاي سياست‌گذار و برنامه‌ريز، نقشی بي‌بديل ایفا نمایند.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت با بیان اینکه از يك طرف سرطان در دنيا رو به گسترش است و از سوي ديگر سبك ‌هاي زندگي حتي سالم نيز، در حال دگرگوني و فروپاشي است گفت : در این شرایط دیگر جایز نیست دست روي دست گذاشت و تماشاگر باقی ماند .
بايد سبك زندگي را اصلاح كرد و لازمه‌ي اصلاح سبك زندگي افراد، شناخت آنها و محيط اطراف آنهاست.
وی افزود : تنها با شناسايي سبك زندگي مردم است که مي‌توان برنامه‌ريزي‌هاي لازم جهت سالم سازي محيط، الگوهاي زندگي سالم و آموزش جامعه را فراهم كرد. برای مطالعه متن کامل این سخنرانی به وبلاگ تخصصی این استاد برتر و مدیر گروه تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه به لینک زیرمراجعه فرمائید :

گفتنی است : مراسم افتتاحیه کانون سبا روزدوشنبه 20 اردیبهشت ماه باحضور دکتر سید محمود طباطبائی ، دکتر خلیل علی محمد زاده معاون دانشجوئی و فرهنگی ، دکتر میرمسعود فاطمی مدیر کل امور فرهنگی ، دکتر فرشته شاه محمدی رئیس بیمارستان جواهری و با نظارت و مسئولیت علمی دکترمحمد هادیزاده فوق تخصص جراحی پستان و جمع کثیری از اساتید و دانشجویان علوم پزشکی در سالن اجتماعات بیمارستان جواهری برگزار شد و دانشجویان فعال عضو کانون سبا به نشانه افتتاح این کانون دانشجوئی در واحد پزشکی تهران کیک بزرگی را روشن و در بین حاضرین در مراسم توزیع نمودند .

توسط رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت عنوان شد :