دکتر شبنم موثقی مدیر گروه علوم تشریحی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران از ساخت اولین فیلم آموزش آناتومی از طریق تشریح جسد و مولاژ تهیه شده توسط اساتید و دانشجویان دانشکده پزشکی این واحد دانشگاهی زیر نظر:
دکتر شبنم موثقی، دکتر زهرانادیا شریفی، دکتر امین عبداللهی، دکتر شبنم عبدی و با همکاری دانشجویان:
حمید زعفرانی آرانی، مائده علیا، محمدجواد حسین پور، زهرا کرمانیها خبر داد .
      دکترموثقی : اولین فیلم آموزش آناتومی ، فرایند برتر واحد پزشکی تهران شد.

دکتر شبنم موثقی مدیر گروه علوم تشریحی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران در باره اهمیت و ساخت اولین فیلم آموزش آناتومی که از طریق تشریح جسد و مولاژ تهیه شده است گفت :
با توجه به تحولاتی که درعرصه آموزش پزشکی و ایجاد روشهای نوین آموزشی که منجر به درک هرچه بهتر مطالب تئوری برای دانشجویان علوم پزشکی شده است و از آنجائیکه آناتومی یکی از مهمترین رشته های علوم پایه است که دانشجویان علوم پزشکی در دوره علوم پایه و بالینی نیازمند داشتن درکی صحیح و موثر از مطالب آن هستند و با عنایت به مشکل بودن مباحث تئوری این رشته از لحاظ درک و بخاطرسپاری موضوعات، ضروری است که روشهایی موثر برای درک هرچه بهتر مفاهیم بکار رود.
مدیر گروه علوم تشریحی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران افزود : یکی از این روشها استفاده از فیلم آموزشی بر روی جسد و به تصویر کشیدن مراحل تشریح همراه با توضیح می باشد زیرا در این روش توضیح همراه با مشاهده مطالب مورد نظر است که موجب افزایش راندمان آموزشی دانشجویان می گردد. از طرفی مشکل کمبود جسد در سالنها (به جهت دشواری تهیه اجساد در سالهای اخیر) با در دسترس بودن فیلم آموزشی تا حد زیادی قابل جبران است. لذا وجود فیلم آموزشی در گروه آناتومی میتواند بعنوان یک روش موثر در یادگیری بکار رود و در آموزشهای مجازی نیز کاربرد وسیعی دارد بطوریکه امروزه برخی از دانشگاههای معتبر در جهان مبادرت به تهیه فیلمهای آموزشی تشریح بدن نموده اند.
حمید زعفرانی آرانی دانشجوی ترم 5 پزشکی و مبدع طرح آموزش نوین آناتومی اجزای مختلف بدن انسان و نحوه تشریح جسد از طریق تهیه و تدوین فیلم طی گفتگوئی در باره انگیزه و ایده ساخت این فیلم آموزشی گفت :
در اواخر بهمن ماه سال 1393 برای افزایش راندمان آموزش و یادگیری دانشجویان درس آناتومی طرح ساخت فیلم را جهت اجرا به گروه آناتومی ارائه کردیم که با همکاری صمیمانه مدیر گروه آناتومی واحد پزشکی تهران و اساتید گروه علوم تشریحی قرار بر این شد تیم دانشجوئی ما متشکل از خانم مائده علیا، خانم زهرا کرمانیها و آقای محمدجواد حسین پور ، کار فیلم برداری از تشریح جسد را آغاز کند.
پس از حدود 70 ساعت فیلم برداری از تشریح جسد این فیلم ها برای تدوین و مونتاژ وارد مرحله ی سخت و تازه ای شد. تدوین و ویرایش قسمت اندام بعد از یکسال تلاش طاقت فرسای تیم دانشجویی به پایان رسید و این فیلم آموزشی در دومین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران موفق به کسب رتبه و فرایند برتر شد.
وی افزود : هم اکنون کار تدوین و مونتاژ قسمت تنه را شروع کرده و امیدواریم این طرح تا اواخر سال 1396 آماده استفاده و بهره برداری برای دانشجویان علاقه مند شود .

دکترموثقی : اولین فیلم آموزش آناتومی ، فرایند برتر واحد پزشکی تهران شد. نسخه قابل چاپ