دکتر خلیل علی محمد زاده معاون آموزشی و نماینده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران با شرکت در جلسه شورای راهبردی توسعه بین‌الملل علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از تشکیل این جلسه با حضور دکتر محمد‌رضا شمس‌اردکانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل و نمایندگان واحدهای علوم پزشکی دانشگاه در معاونت مرکزی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد .

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، محمد‌رضا شمس‌اردکانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل در علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای راهبردی توسعه بین‌الملل که با حضور اکثریت اعضا در معاونت علوم پزشکی برگزار شد گفت: «آینده آموزش در دنیا به فعالیت در حوزه بین‌المللی بستگی دارد؛ ما نیز در دانشگاه آزاد اسلامی ناگزیر هستیم توسعه فعالیت‌های بین‌المللی را در دستور کار قرار دهیم و علاوه بر تسهیل و گسترش جذب دانشجوی خارجی، باید بر تقویت روابط میان دانشگاهی مانند جذب استادان بین‌المللی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت با همکاری دانشگاه‌های خارجی تمرکز داشته باشیم.»
مدیر توسعه امور بین‌الملل در علوم پزشکی به موقعیت بسیار خوب دانشگاه جنوآ ایتالیا و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با واحد دندانپزشکی تهران اشاره کرد و گفت: «می‌توان درباره راه‌اندازی دوره آموزشی مشترک رشته پرستاری با دانشگاه جنوآ و واحد پزشکی تهران وارد مذاکره شد.»
شمس اردکانی افزود: «ما باید به دنبال ایجاد مزیت نسبی باشیم. به عنوان مثال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به نام مشاهیر و بزرگان هر شهر کرسی آموزشی تعریف شود که مختص به دانشجویان خارجی باشد و با تقبل هزینه آموزش و اسکان تعداد کمی از دانشجویان مستعد کشورهای همسایه، نخبگان را جذب کنیم و با ارائه خدمات آموزشی مناسب فرصت خوب تبلیغاتی برای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنیم.»
در ادامه این جلسه، فهرست پیشنهادی اقدامات برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی ارائه شد. دکتر مهدی ملک‌نژاد، نماینده واحد مشهد در این جلسه گفت: «بهتر است با برنامه‌ریزی صحیح و همه جانبه ابتدا بازار هدف مشخص شود و سپس با شناسایی توانمندی‌ها و فرصت‌ها، دانشجوی خارجی جذب کنیم.
می‌توان واحدهای شاخص در زمینه آموزش پزشکی را شناسایی، و هر واحد را با توجه به پتانسیل خاص خودش تبدیل به قطب آموزش در بخشی از رشته پزشکی کرد و به این ترتیب می‌توان نخبگان کشورهای همسایه را جذب سیستم آموزش دانشگاه آزاد اسلامی کرد و این می‌تواند تبلیغ بسیار خوبی برای ما در آن کشورها باشد.»
دکتر سیدحسین بدیعی، نماینده واحد شاهرود در این نشست به امکانات و تجهیزات مناسب واحد شاهرود اشاره کرد و گفت: «فضای آموزشی 20 هزار متری برای دانشکده پزشکی پیش‌بینی شده است و مرکز بیماری‌های خاص نیز آماده بهره‌برداری است، ولی متاسفانه نتوانستیم متخصص خون برای این مرکز جذب کنیم. بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود هم با ضریب اشغال تخت ۷۰ درصد وضعیت خوبی دارد که در صورت اصلاح تعرفه‌ها می‌توانیم ضریب اشغال تخت را به ۸۵ درصد برسانیم.»
دکتر خلیل علی محمدزاده، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران نیز با استقبال از بحث‌های مطرح شده در این جلسه گفت:
«پرداختن به مباحث استراتژیک از ملزومات ارتقای کیفیت است و مقوله بین‌المللی شدن هم از ضروریات دانشگاه آزاد اسلامی است. با گام برداشتن در این مسیر حتی اگر دستیابی به هدف در آینده نزدیک محقق نشود، بسیاری از نواقص ما را برطرف خواهد کرد. مباحثی که در این جلسات فکری مطرح می‌شود، حالت دستورالعملی و بخشنامه‌ای ندارد ولی منجر به جلب توجه مسولان ارشد دانشگاه و روسای واحدها به مسایلی می‌شود که از الزامات توسعه و فضای رقابتی است. یکی از کارکردهای این جلسات ارزیابی وضعیت فعلی و برنامه ریزی برای نیل به وضعیت مطلوب از جمله مطرح‌ شدن مساله جذب تخصص های مربوطه و زیرساخت های فن آوری و اطلاعات و نیز تاکید بر استانداردهای آموزشی و پژوهشی متعالی در برخی واحدهای دانشگاهی است.»
در پایان این جلسه دکتر رضا بهاری کاشانی، رئیس پردیس بین‌الملل گلبهار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد پیشنهاد داد تا از شهریه شناور رشته پزشکی برای دانشجویان خارجی ،بین یک تا دو برابر شهریه دانشجویان داخلی برای جذب و ایجاد تمایل دانشجویان خارجی استفاده شود..

ایجاد کرسی آموزشی مشاهیر و بزرگان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/ استفاده از شهریه شناور رشته پزشکی برای دانشجویان خارجی نسخه قابل چاپ