دکتر حسن افتخار اردبیلی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با ارسال گزارشی از تفاهم نامه همکاری دانشگاه آزاد با کمسیون ملی یونسکو و حمایت از انتشار کتب برترو مرتبط با اهداف هفده گانه کمسیون ملی یونسکوبا هماهنگی اداره کل امور بین املل دانشگاه خبر داد .
دکتر افتخار از عموم پژوهشگران این واحد دانشگاهی درخواست کرد چنانچه در رابطه با این اهداف کتاب و مقاله ای آماده چاپ دارند زمینه همکاری با امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی فراهم می باشد .

دکتر افتخار با اشاره به انعقاد تفاهم همکاری رییس دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان ملی یونسکو در تاریخ 17 خرداد ماه سال 95 همزمان با روز جهانی محیط‌ زیست گفت :
انعقاد این تفاهم نامه با هدف استفاده از توان و ظرفیت‌های هر دو مجموعه در راستای حل مشکلات و ارتقای کیفیت می باشد . وی افزود :
بر اساس اهداف اعلام شده توسط سازمان ملل، از سال ۲۰۱۵تا ۲۰۳۰، کلیه ی کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش نمایند که به اهداف وشاخص های توسعه ی پایدار با همکاری و تعامل یکديگر درسه سطح ملی، منطقه ای وبین المللی دست یابند.
وی گفت : به موجب تعاریف این تفاهم نامه ، توسعه ی پایدار یعنی (توسعه ای که نیاز فعلی جوامع را بدون خدشه وارد کردن به توانایی های نسل های آتی درتامین نیاز ها یشان، تامین نموده و به فرصت هایی که برای روشن کردن دوره ی جدیدی از تحول درجهت تغییر اساسی جهانی دلالت داشته باشد، تاکید نماید.) سازمان ملل متحد برای رسیدن به اهداف توسعه ی پایدار،۱۷ هدف کلان را تعیین وتصویب نموده که کلیه آژانسهای تخصصی بین المللی همچون یونسکو موظف و متعهد می باشند که راهبرد میان مدت و بلند مدت خود را بر این اساس تنظیم نمایند.این اهداف عبارتند از:
۱- پایان دادن به فقر.
۲- پایان دادن به کرسنگی.
۳- زندگی سالم وارتقاء رفاه.
۴- آموزش با کیفیت.
۵- برابری جنسیتی.
۶- دردسترس بودن آب سالم وفاضلاب.
۷- دسترسی به انرژی پاک ومقرون به صرفه
۸- رشد اقتصادی پایدار وکارشایسته.
۹- ارتقاء زیر ساخت های،تاب آور وصنعتی فراگیر.
۱۰- کاهش نابرابری.
۱۱- شهرها وجوامع پایدار وتاب آور.
۱۲- الگوی تولید ومصرف پایدار.
۱۳- اقدامات جهت مبارزه با تغییرات اقلیم.
۱۴- استفاده پایدار ازاقیانوس ودریا ها.
۱۵- ارتقای اکوسیستم وجلوگیری ازبین رفتن تنوع زیستی.
۱۶- جامعه ی پایدار وصلح آمیز.
۱۷- احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار.
گفتنی است : نشست "دستیابی به صلح در راستای اهداف هفده‌گانه توسعه پایدار سازمان ملل 2030" با تاکید بر اهمیت چارچوب عمل جهانی آموزش ۲۰۳۰ و نقش آن در تحقق اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد، روز 17 خرداد ماه سال 95 با حضور دکتر حمید میرزاده رییس دانشگاه‌آزاد اسلامی، دکتر سعدالله نصیری قیداری دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، دکتر معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست، دکتر گودرزی وزیر ورزش و جوانان، دکتر تابش رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، دکتر موسوی معاون اطلاعات و عملیات قرارگاه زیستی پدافند غیر عاملی و سایر مسولان تشکیل شده است .

دکتر افتخار : از انتشار کتب برترو مرتبط با اهداف هفده گانه کمسیون ملی یونسکو حمایت می شود نسخه قابل چاپ