فعال سازي شورای پ‍ژوهشي زنان دانشگاه آزاد اسلامي در واحد پزشكي تهران

دكتر ژيلا امير خاني جراح ، متخصص زنان ، عضو هيات علمي و مسئول شورای پژوهشي زنان در واحد پزشكي تهران ، طي مصاحبه اي از ضرورت فعال سازی این شورا و برپائي اولين جلسه گرد هم آئي اعضاي هيات علمي خانم در16 اسفند ماه سال جاري در واحد پزشكي تهران خبر داد.

وي افزود : توسعه مشارکت زنان در مسایل مهم اجتماعی در گروی تغییر باور ها در مورد آنان و مستلزم ایجاد امکانات و تمهیداتی است . از جمله اموری که نقش مهمتر وفعالتری از مشارکت خانمها را می طلبد انجام امور پژوهشی است . روشن است که دانشگاهها جایگاه و بستر مناسب و اساسي در این راستا می باشند . وي با تاکید بر رهنمودهای ریاست عالیه دانشگاه در خصوص افزایش مشارکت زنان افزود : " شورای زنان دانشگاه آزاد اسلامی " به منظور سیاستگذاری در مسایل زنان عضو هیات علمی دانشگاه و ایجاد هماهنگی های لازم در این زمینه با همکاری اغلب واحد هاي مختلف دانشگاهي و از جمله واحد پزشكي تهران تشکیل شده است .

به منظور آشنایی بیشتر با اهداف وبرنامه های شورای پژوهشی زنان دانشگاه آزاد اسلامی و " کمیته پژوهشی زنان واحد پزشکی تهران "با ایشان به گفتگو نشسته ایم .

خانم دکتر امیر خانی لطفا هدف از تشکیل شورای عالی پژوهشی زنان را در دانشگاه آزاد اسلامی تشریح فرمائید :

به منظور توسعه فعالیتهای پژوهشی بانوان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، شورای پژوهشی زنان دانشگاه آزاد اسلامی با هدف تقویت روحیه تحقیق وپژوهش ، استفاده از توانمندیهای علمی بانوان جهت برنامه ریزی در امور دانشگاهها ، استفاده از توان خانمها در بررسی واقع بینانه مسائل زنان ، گسترش روابط علمی خانمها ی عضو هیات علمی با یکدیگر ودر واحدهای مختلف و با سایر دانشگاهها بخصوص دانشگاههای فعال در جهان اسلام وتقویت جایگاه ونقش زنان در تصمیم گیری ها تشکیل شده است .

خانم دکتر امیر خانی لطفا در باره ارکان وتشکیلات شورای پژوهشی زنان دانشگاه آزاد اسلامی توضیح دهید :

تشکیلات این شورا مستقیماٌ زیر نظر ریاست عالیه دانشگاه و بالاترین مرجع تصمیم گیری در امور پژوهش زنان است .تعداد و ترکیب اعضای این شورا عبارتند از : مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان به عنوان رئیس شورا ، شش نفر از اعضای هیات علمی با معرفی مشاور و ریاست دانشگاه در امور زنان با تائید ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی .

آیا اعضای شورای پژوهشی زنان باید از ویژگی خاص برخودار باشند ؟

بله ، طبعا اولین ویژگی داشتن عضویت هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی است ، اعضا باید دارای مرتبه علمی استادیار به بالا ، داشتن سابقه پژوهشی ، توان برنامه ریزی در امور پژوهشی ودارای شخصیت علمی بدون داشتن وابستگی به گروههای سیاسی مخالف نظام باشند .

خانم دکتر امیر خانی وظایف اصلی این شورا چیست ؟

عمده ترین وظایف این شورا عبارتند از : شناسایی و جذب بانوان اعضا هیات علمی علاقمند به امور پژوهشی ، کمک به تدوین و انتشار کتب و نشریات علمی و پژوهشی ، ایجاد شرایط مناسب برای تحقیقات علمی در داخل و خارج از کشور ، ایجاد تسهیلات و اهداء جوایز – کمک هزینه یا فرصت های مطالعاتی ، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی و پزوهشی زنان ، برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی و پژوهشی در سطح ملی و بین المللی ، انسجام و ارتباط بانوان در هریک از گروههای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی

آیا اعضا شورای پژوهشی زنان باید از ویژگی خاص برخوردار باشند ؟

اعضا کمیته به دو صورت اصلی و وابسته میباشند . اعضا اصلی عبارتند از : نماینده ریاست واحد در کمیته پژوهشی زنان ، معاون پژوهشی و یک نفر از گروههای آموزشی واحد به انتخاب خودشان .

بنابراین برحسب تعداد اعضای هیات علمی خانم وتنوع گروههای آموزشی در هر واحد ، تعداد اعضای وابسته متفاوت خواهد بود .

خانم دکتر امیر خانی وضعیت کمیته پژوهشی زنان واحد پزشکی تهران را در حال حاضر چگونه ارزیابی می کنید ودر شكل گيري آن در چه مرحله ای از اجرا است ؟

طی چند ماه اخیر جلساتی با حضور دکتر احمد فیروزان ریاست محترم واحد ، دکتر سید علیرضا نجفی معاون پژوهشی و دکترمنیره سیار متخصص کودکان بعنوان نماینده اعضای هیات علمی زنان تشکیل داده ایم .

جلساتی نیز با روسای کمیته پژوهشی واحد های دانشگاهی واقع در منطقه های 8 و 12 با حضور خانم گرامی معظم دبیر منطقه وخانم دکتر اباذری نایب رئیس شورا داشته ایم . طی این نشستها تسریع وتقویت تشکیل کمیته های واحدها بررسی و راه حلهایی نیز ارائه شده است . با فضل الهی در اولین گردهمایی کلیه اعضای هیات علمی خانم شاغل در واحد پزشکی تهران كه درتاريخ 16 اسفند سال جاری برگزار خواهد شد ، اعضای کمیته های تخصصی انتخاب و معرفی می شوند .

در پایان امیدوارم برای پیشبرد اهداف شورا ، قدمهای اولیه ، پر انرژی وقوی ومصصم برداشته شده و استادان گرامی وعالم وفعال در این واحد ، مشوق وسازمان دهندگان اصلی این تشکیلات مبارک باشند .

همانطوريكه ادامه این فعالیتها نیز مستقیما به خلاقیت های دلسوزانه وخردمندانه اعضاء بستگی دارد

فعال سازي شورای پ‍ژوهشي زنان دانشگاه آزاد اسلامي در واحد پزشكي تهران نسخه قابل چاپ