تامين سلامت شغلي كارگران و اهمیت گسترش رشته طب كار در بيمارستان جواهري

دكتر ناصر رهبر رئيس بيمارستان جواهري در هفتاد و ششمين جلسه شوراي درمان واحد پزشكي تهران با تشريح دلايل و اهميت گسترش رشته طب كار از امكان ارائه خدمات درماني به كارگران در اين بيمارستان خبر داد : وي گفت : افزایش حوادث و بیماری‌های ناشی از شغل که منجر به تهدید سلامت کارگران می‌شود، اهمیت گسترش رشته طب کار را دو چندان می‌کند . رئيس بيمارستان جواهري افزود : به‌دلیل نبود آمار رسمی در زمینه بیماری‌های شغلی، نمی‌توان برآورد دقیقی از میزان خسارت‌ها و مرگ و میر ناشی از کار در ایران ارائه داد. ولي طبق گزارش هائي كه در دست مي باشد حوادث ناشی از کار در سال هاي اخير نسبت به سال هاي گذشته افزايش داشته. دكتر رهبر افزود : با توجه به موارد فوق بيمارستان جواهري در نظر دارد با استفاده ازنيروي پزشكان متخصص و دوره ديده اي كه در اين زمينه كار آمد بوده و در اختيار مي باشند ، براي برگزاري معاينات بدو استخدام ، معاينات ساليانه و دوره اي طب كار و همچنين انجام مشاوره و ارزيابي ريسك فاكتور هاي موجود در زمينه هاي مختلف كاري اعلام آمادگي نمايد .دکتر مهتاب هدايتي پزشك مقيم اورژانس ودرمانگاه بيمارستان جواهري و داراي مجوز طب كار ، نيز در این باره گفت : هر چندمسئولان دانشگاه‌ها و سیستم‌های وزارت بهداشت هنوز به اهمیت رشته طب کار واقف نشده اند، ولي بزرگ‌ترین حسن این رشته ، جلوگیری از به‌وجود آمدن بیماری در قشر عظیمی از افراد جامعه است . دكتر هدايتي افزود : به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی تنها راه برای جا انداختن مفاهیم علم سلامت شغل، اعمال قوانین حاکم و الزام کارفرمایان به رعایت اجباری آن است. قوانین و اقدامات پیشگیرانه‌ای که بسیاری از آنها پرهزینه، وقت‌گیر و از نظر کارفرمایان پردردسر است. گفتني است : بيمارستان جواهري يكي از سه بيمارستان آموزشي – درماني وابسته به دانشگاه آزاد اسلامي واحد پزشكي تهران است كه در ارائه خدمات درماني سهم بسزائي در پاسخگوئي به نياز مردم منطقه و آموزش دانشجويان رشته هاي علوم پزشكي بعهده دارد . رشته تخصصی طب‌کار، دوره تحصیلی 3 ساله دارد و پزشکان عمومی برای ورود به این رشته باید در امتحان پذیرش دستیاری سراسری شرکت کنند.

تامين سلامت شغلي كارگران و اهمیت گسترش رشته طب كار در بيمارستان جواهري نسخه قابل چاپ