تجلیل از اعضای هیات علمی واحد پزشكي تهران در مراسم گرامیداشت روز استاد

در حضور فرزند استادشهید مرتضی مطهری صورت پذیرفت :

تجلیل از اعضای هیات علمی واحد پزشكي تهران در مراسم گرامیداشت روز استاد

به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره‌ی فیلسوف و متفکر بزرگ اسلامی، استاد مرتضی مطهری و روز استاد، مراسم تکریم و تجلیل از مقام شامخ استادان در حضور فرزند فاضل و ارجمند آن شهید جاودانه « مجتبی مطهری » در واحد پزشكي تهران برگزار شد .

در این مراسم که روز دوشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه با حضور دكتر احمد فيروزان رئيس دانشگاه و جمع كثيري از اعضاي هيات علمي و كادر پزشكان و متخصصان مراكز درماني وابسته به دانشگاه آزاد اسلامي در سالن احتماعات واحد پزشكي تهران برگزار گردید، از مقام و جايگاه اساتيد كه علاوه بر آموزش ، نقش بسيار مهمي در ارتقاء فرهنگ جامعه بعهده دارند تقدیر بعمل آمد .

در ابتدای مراسم دكتر احمد فيروزان رئيس واحد پزشكي تهران ، ضمن خیر مقدم و خوشامد گوئی از زحمات ارزشمند اساتيد واحد پزشكي و كليه پرسنل ادارات آموزش و کادر درمانی بیمارستانها که با تلاش خود موجب ميشوندرسالت تعليم وتربيت دانشجويان به نحو احسن انجام پذيرد تقدير وتشكر نمود

رئيس واحد پزشكي تهران ، در بخش دیگری از سخنان خود گفت : تجليل و قدرداني از مقام استادان واحد پزشكي تهران ، بخاطر ارزش فوق العاده ای که زحمات آنان در علم آموزي و انتقال دانش علوم پزشكي به دانشجويان دارد بسیار دشوار است . و با هيچ كلامي نمي توان خدمات آنان را ستود . وي با ياد آوري نقش اساتيد زنده ياد خود در دوران تحصيل به اهميت الگو برداري دانشجويان از ويژگيهاي شخصيتي يك استاد اشاره نمود و گفت : صفات خوب يك معلم همچون نوعدوستي ، تواضع ، گذشت ، رعايت اصول حلال و حرام و حتي پيام هاي غير كلامي مانند حالات چهره و خوشروئي يك معلم نيز به دانشجويان انتقال مي يابد . وي از جمله شرايط مطلوب براي تدريس را به روز بودن اطلاعات ، تلاش در جهت افزايش و بالا بردن معلومات علمي ، نحوه تفهيم مطالب به دانشجويان با استفاده از تكنولوژيهاي نوين و وسايل كمك آموزشي برشمارد .

در ادامه مراسم دكتر فرهاد ادهمي مقدم نيز در مقام معاون آموزشي واحد پزشكي تهران، ضمن تبريك و تشكر از خدمات اعضاي هيات علمي ، مطالب مفيدي در جهت اگاهي و اطلاع از آئين نامه هاو بخشنامه هاي ارسالي از وزارتخانه و معاونت علوم پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي در جهت نحوه ارتقاء ساليانه و ارتقاء مرتبه اساتيد ارائه نمود و به برخي تسهيلات از جمله امتياز استاد مشاور براي تكميل سوابق اجرائي اشاره نمود .

در ادامه مراسم دكتر سيد عليرضا نجفي معاون پژوهشي واحد پزشكي تهران ضمن تقدير از اساتيد گفت : از آنجائيكه امكان تشكر و قدرداني از استادان و اعضاي هيات علمي با امكانات و ابزارهايي مالي كه در اختيار واحد است، امكان پذير نيست ، با راه اندازي مركز تحقيقات پزشكي شرايط مطلوب و بستر مناسبي ، با حمايت هاي بيدريغ رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و همكاري معاونت مالي ، معاونت عمران و مشاور عاليه رئيس دانشگاه ، طي دو سال گذشته تا كنون فراهم شده است كه اساتيد مي توانند طرح هاي پژوهشي خود را با استفاده از اين امكانات گسترده به سامان برسانند . وي افتتاح مركز تحقيقات پزشكي را بالاترين هديه براي اعضاي هيات علمي اعلام نمود . معاون پژوهشي واحد پزشكي تهران سپس توضيحات مبسوطي راجع به امكانات و پناسيل آزمايشگاههاي تازه تاسيس شده در مركز تحقيقات پزشكي تهران ارائه نمود .

در ادامه مراسم استاد مجتبي مطهري فرزند استاد شهيد با تاكيد بر جايگاه و مقام معلم گفت : كار معلمي قطعا كار عشق است و شيدايي و سيره وجودي مي خواهد ، معلمي هنر عشق ورزيدن و احترام به دانشجو است وی ادامه داد: اساتید ما بایستی توکل به خداوند متعال، تقوا، عشق، اخلاق اسلامی و تخصص در کار را سرلوحه‌ی فعالیت خود قرار دهند و همانطور که موظف هستند دانشجویان را در کسب علم و دانش یاری نمایند، بایستی در انتقال ارزش های معنوی نيز به آنان کمک نمايند تا زمینه را برای تحقيق و پژوهش فراهم نمایند . وي گفت ، استاد مطهري يك محقق واقعي بود .

در ادامه مراسم دكتر مير مسعود فاطمي معاون فرهنگي واحد پزشكي تهران ، ضمن تسليت به مناسبت وفات حضرت فاطمه الزهرا (س) و تبريك وتهنيت روز نكوداشت مقام والاي معلم مطالب آموزنده اي در اين زمينه ايراد نمودند. وي با استناد به آيات و روايات و اشعاري از حافظ و مولانا ، گفت : وظيفه استاد تنها تعليم نيست ، تاثير آموزش غير مستقيم ، بمراتب عميق تر ، ماندگارترو موثر تر از آموزش مستقيم است . آموزش غير مستقيم روش پيامبر و ائمه اطهار ما بوده است، آنان با رفتار و سلوك خود درس هاي عبرت آموزي به اطرافيان و نسل هاي بعد داده اند . همچنان كه مولاي متقيان مي فرمايد : برهر كسي كه درجايگاه تعليم قرار مي گيرد، واجب است كه ابتدا به تربيت و تزكيه وجود خويش اهتمام ورزد كه اجلال و تجليل مربوط به اين چنين اساتيد و معلماني است . پس هيچ زماني از تربيت خودمان غافل نشويم و پاسدار اين حرمت و امانت الهي باشيم .

شایان ذکر است ضمن پذیرائی و تقدير از اساتيد با اهداء هداياي فرهنگي مراسم با شركت حاضرين در نماز جماعت ظهر و عصر خاتمه يافت .

تجلیل از اعضای هیات علمی واحد پزشكي تهران در مراسم گرامیداشت روز استاد نسخه قابل چاپ