اولین نشست مشترک مسئولان ارشد واحد پزشکی تهران با دست اندرکاران نظام سلامت

دکتر شاهرخ رامین رئیس واحد پزشکی تهران با تشکیل اولین جلسه هم اندیشی برنامه ریزی استراتژیک بر ضرورت بازنگری ، پایش و نظارت برنامه های راهبردی و نيز اجرای دقیق سیاستهای تدوین شده در برنامه ریزی استراتژیک واحد پزشکی تهران تاکید نمود.
این جلسه به همت معاونت آموزشي واحد پزشكي تهران و با دعوت تني چند از نمایندگان و سیاستگذاران وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی آقايان دكتر سيدكامران سلطاني عربشاهي ، دكترآرمين شيرواني ، دكتر سيد محمد حسين قادريان ، دكتر ابوالفضل محمدي و سركار خانم دكتر زهره سهرابي و با حضور کلیه معاونین ، روسای دانشکده های پزشکی ، پیراپزشکی ، بهداشت ، پرستاری و مامائی ، علوم زیستی در سالن EDC واحد پزشکی تهران برگزار گردید.
رئيس واحد پزشكي تهران در ابتداي جلسه به تشریح وضعیت و جایگاه ممتاز دانشگاه های ایران در کشورهای حوزه مدیترانه ، شمال آفریقا ، خاور میانه و ارویای شرقی پرداخت . وی با اشاره به تجربه حضور و مذاکره مستقیم با مسئولین عالیمقام مراکز دانشگاهي و علمی – آموزشی کشورهای همجوار همچون تاجیکستان و آذربایجان گفت : در حال حاضر بواسطه اعتبار و رنكينگ جهاني نظام آموزش عالي ايران ، عطش و اشتیاق بسیارزیادی برای ادامه تحصیل دانشجویان این کشورها در دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور ایجاد شده است واین فرصت مناسب و مغتنمی برای حضور دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه رقابت است . وي افزود : دانشگاه آزاد اسلامي اكنون در شرايطي است كه مي تواند با درک شرایط و استفاده از این موقعیت مطلوب نسبت به جذب و پذیرش دانشجویان خارج از کشور در رشته های تخصصی علوم پزشکی اقدام کند .
دكتر رامين هدف از تشکیل اولین جلسه هم اندیشی را بررسی برنامه استراتژیک واحد پزشکی تهران و تعيين نقاط قوت و ضعف از ديدگاه متوليان و دست اندركاران حوزه نظام سلامت و همچنين مسئولان ارشد واحد پزشكي تهران بر مبناي سياستها و نيازهاي نظام سلامت كشور اعلام نمود .
رئيس دانشگاه سپس به اهميت و نقش دانشجويان بعنوان ذينفعان اصلي stake holder) ) برای رسیدن به این هدف اشاره نمود و گفت : شايسته است در فرآيند ارزیابی و تحول برنامه استراتژيك واحد پزشكي تهران ، الويت هاي برنامه ريزي بر اساس نقطه نظرات و پيشنهادات كاربردي دانشجويان در نظر گرفته شود .
وي سپس با تقديراز حضور موثر نمايندگان دانشجوئي آقاي عليرضا مجيدي و خانم شهرزاد شجاعي بعنوان نمايندگان علوم پزشكي در مقاطع علوم پايه و باليني ، آنان را به تداوم همكاري و ارائه راهكارهاي اجرائي دعوت و ترغيب نمود .
در ادامه دكتر محمد صاحب الزماني عضو هيات علمي و مجري طرح برنامه ريزي استراتژيك واحد پزشكي تهران به تشريح جزئيات و چگونگي تدوين اين برنامه پرداخت و به سوالات شركت كنندگان در خصوص نحوه پايش و نظارت و همچنين تاريخ شروع برنامه هاي عملياتي و چگونگي زمانبندي سياست هاي اجرائي پاسخ گفت .
سپس دكتر سيدكامران سلطاني عربشاهي استاد گروه داخلي و مدير گروه آموزش پزشكي دانشگاه تهران كه از وي بخاطر سالها ي متمادي تلاش در حوزه تحقيقات راهبردي معاونت آموزشي وزارت بهداشت و همچنين بعنوان رئيس مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي دانشگاه ايران در دوازدهمين جشنواره ابن سينا تجليل شده است ، به ايراد سخنراني پرداخت .
دكتر سلطاني عربشاهي با تائيد چارچوب اصلي طرح و برنامه استراتژيك واحد پزشكي تهران گفت : اصولاٌ تدوين يك برنامه استراتژيك كارساده و راحتي نيست و حالا كه اين برنامه دشوار و پر زحمت به همت و مشاركت مسئولان واحد پزشكي تهران تا حد بسيار زيادي به سامان رسيده است ، بايستي براي عملياتي نمودن آن كه در واقع مشكل ترين قسمت يك برنامه ريزي استراتژيك است يك اراده و عزم جمعي بوجود آيد . وي افزود : در حال حاضر اسناد بالادستي در كشوروجود دارد كه چشم انداز حوزه سلامت را در جمهوری اسلامی ایران به روشني ترسيم نموده است . وي اظهار داشت : اسناد معتبري همچون نقشه جامع تحول نظام سلامت کشور، نقشه جامع علمی حوزه سلامت و قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ، مي تواند مبنا و پشتوانه ملي و محكمي براي تدوين و بازنگري برنامه استراتژيك دانشگاه آزاد اسلامي براي رشته هاي علوم پزشكي باشد .
دكتر سلطاني عربشاهي در پايان سخنراني خود توصيه هاي مفيدي براي چگونه درنظر گرفتن اصل وفاداري و تعهد به انجام و همچنين قابليت انعطاف پذيري برنامه ها بر حسب شرايط و مديريت اقتضائي ارائه نمود .
در ادامه دكتر زهره سهرابي عضو هيات علمي دانشگاه تهران و مشاور معاونت آموزشي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي در امور كيفيت آموزش پزشكي بر ضرورت شناسائي وضعيت موجود ، تعيين هدف نهائي وهمچنين ايجاد يك داشبورد اطلاعاتي تاكيد نمود.
وي گفت : ماداميكه تدوين برنامه استراتژيك براي رفع تكليف و اقدامي در جهت انجام يك كارنمادين وقرار دادن در قفسه هاي كتابخانه يك سازمان باشد ، نمي توان هيچ اميدي به عملياتي شدن آن داشت .
شايان ذكر است : دكتر آرمين شيرواني عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي ، دكتر سيد محمد حسين قادريان عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي وهمچنين عضو كميته بورد تخصصي ژنتيك پزشكي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و دكتر ابوالفضل محمدي مسئول دبيرخانه شوراي ارزيابي دانشگاه هاي علوم پزشكي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي از ديگر سخنرانان اين نشست تخصصي و جلسه هم انديشي بوده اند .
گفتني است : اولين جلسه هم انديشي برنامه استراتژيك واحد پزشكي تهران پس از سخنراني و بحث و تبادل نظر مدعوين شركت كننده و استماع نقطه نظرات كليه مسئولان با جمع بندي رئيس واحد پزشكي تهران به پايان رسيد و مقرر شد جلسات بعدي بطور منظم و تا حصول نتيجه نهائي و تدوين نسخه بازنگري شده برنامه استراتژيك واحد پزشكي تهران هر دو هفته يكبار بصورت برگزاري كارگاه ها وتشكيل كميته هاي تخصصي همچنان ادامه يابد .

اولین نشست مشترک مسئولان ارشد واحد پزشکی تهران با دست اندرکاران نظام سلامت نسخه قابل چاپ