دكتر سيد شهاب الدين محسني معاون پژوهش و فناوري واحد پزشكي تهران طي گزارشي از انتخاب کتاب« اطلس رنگی ژنتیک » در مرحله نهایی انتخاب کتاب سال 1391 در سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران خبر داد . این کتاب توسط دکتر مهرداد هاشمی دانشیار و متخصص ژنتیک مولکولی ، دکتر ملیحه انتظاری متخصص سلولی تکوینی و خانم فهیمه استادزاده کارشناس ارشد ژنتیک ، اساتيد عضو هيات علمي واحد پزشکی تهران ترجمه و منتشر شده است .

دکتر محسنی افزود: در این دوره 17 هزار و 218 اثر به دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ارسال شده بود که کتاب اطلس رنگی ژنتیک به عنوان کتاب راه یافته به مرحله نهایی جایزه کتاب سال و در لیست تلکس اینترنتی مهر و فهرست کتاب های راه یافته به مرحله دوم داوری اعلام شد .
وی در ادامه گفت : از جمله مزایای این کتاب که توسط ابرهارت پاسارژ تالیف شده این است که علاوه بر بیان مطالب به تئوریک و شماتیک ، کلیه سرفصل های درس ژنتیک نیز در آن گنجانده شده است . به جرات می توان اظهار داشت کلیه علاقمندان ، محققین و دانشجویان که تصمیم به مطالعه علم ژنتیک دارند ، از این کتاب می توانند به عنوان اولین مرجع استفاده نمایند . وی افزود مشخصات ظاهری این کتاب که که ویرایش سوم آن در 488 صفحه و با همكاري انتشارات آییژ به چاپ رسیده است بصورت رنگی و مصور ، همراه با جداول و نمودارهای رنگی و پیرامون موضوعاتی در رابطه با ژنتیک و انواع بیماریهای ارثی در قالب اطلس آمده است و مترجمان آن دکتر مهرداد هاشمی دانشیار و متخصص ژنتیک مولکولی ، دکتر ملیحه انتظاری متخصص سلولی تکوینی و خانم فهیمه استادزاده کارشناس ارشد ژنتیک ، اساتيد عضو هيات علمي واحد پزشکی تهران می باشند .
در بخش پیشگفتار مترجمین این کتاب آمده است : در طول حیات بشریت تا به حال هیچ علمی همانند ژنتیک چنین فن آوری ها را در افق زندگی ما ایجاد ننموده بود احتمالا در چند دهه آینده روشن زندگی ما نسبت به گذشته دچار تغییرات بنیادی گسترده ای خواهد شد . پیدایش و توسعه فن آوری زیستی و مهندسی ژنتیک در نتیجه توسعه بخش مهمی از علم ژنتیک به نام ژنتیک مولکولی است . در حدود 50 سال پیش ساختار ماده ژنتیکی شناسایی شد و ما امروزه در جستجوی ژن ها در یک مسیر آبشار مانند به سر می بریم که در جلوی ما نیاز به درک عملکرد هر ژن برای پاسخ به رفتار دیگر ژن ها در محیط احساس می شود .

معرفی کتاب " اطلس رنگی ژنتیک " اعضای هئیت علمی واحد پزشکی تهران در سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نسخه قابل چاپ