حجت الاسلام دکتر سید طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با سخنراني در اولين نشست اعضاي هيات علمي با مسئولان ارشد حوزه معاونت علوم پزشكي با تاکید بر اینکه در حوزه اخلاق حرفه اي صرفاٌ موعظه نمي تواند كارساز باشد . گفت : در جامعه اي كه مدعي دين گرائي و اخلاقمداري است ، چنانچه بنياد هاي اخلاق حرفه اي دچار تهديد شود ضرر دو چندان و مضاعف است افزود : اگر سازماني از نظر اخلاقي معيوب باشد نمي توانيم ازآحاد آن سازمان انتظار داشته باشيم اخلاقي عمل كنند . جامعه ما نیازمند یک تغییر فرهنگی و انقلاب اخلاقی است.

حجت الاسلام دکتر سید طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در اولين جلسه و نشست ادواري اعضاي هيات علمي با مسئولان ارشد حوزه معاونت علوم پزشكي با تاکید بر اینکه در حوزه اخلاق حرفه اي صرفاٌ موعظه نمي تواند كارساز باشد خاطر نشان ساخت : انحصار تبيين اخلاق حرفه اي بايد شكسته شود و مسئله محوري بايد مد نظر قرار گيرد. معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه . اگر سازماني از نظر اخلاقي معيوب باشد نمي توانيم ازآحاد آن سازمان انتظار داشته باشيم اخلاقي عمل كنند .گفت : در جامعه اي كه مدعي دين گرائي و اخلاقمداري است ، چنانچه بنياد هاي اخلاق حرفه اي دچار تهديد شود ضرر دو چندان و مضاعف است . اگر مديران ارشد يك سازمان مراتب اخلاق را رعايت نكنند نمي توانيم از گروه هاي مرتبط و زير دست توقع داشته باشيم شرط انسانيت و اخلاق را رعايت كنند . بنابراين مهمترين عامل تضميين كننده اخلاق حرفه اي اخلاق فردي است . وقتي دروغ ، ريا ، زير آب زني ، چاپلوسي در يك سازمان نهادينه شد ديگر نمي توان به سادگي اخلاق حرفه اي را در محيط كاري استوار ساخت جامعه ما نیازمند یک تغییر فرهنگی و انقلاب اخلاقی است . باید واقعیت های درون جامعه را بپذیریم ، آن را به رسمیت بشناسیم تا بتوانیم از اين گذرگاه راهکارهای مناسبی در جهت رفع معضلات اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی طراحی کنیم . معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با تشريح سیاست‌های راهبردی حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و گفت: با روی کار آمدن مدیریت جدید در دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد و اساس کار ما نیز در معاونت فرهنگی و اجتماعی ایجاد تغییر و تحول است، ما به دنبال تغییردر نگاه، تغییر در محتوا و تغییر در شیوه ها و روش ها هستیم . امروزه هر فرهنگی در هر نقطه ای از جهان و با هر نگاه فرهنگی برای ماندگار بودن نیاز به تغییر دارد و این نیاز به تغییر تنها مختص دیدگاه‌ها و مکاتب اسلامی و توحیدی نیست، بلکه حتی نظام های سکولار نیز برای بقا و ماندگاری نیازمند تحول و تغییر هستند و به همین ترتیب جامعه اسلامی ما نیز که تابعی از نوسانات و تغییرات جهانی است، نیازمند تغییر است. وی با توجه به تغییر و تحولاتی که در سایر حوزه ها و سطوح مختلف جوامع و در راستای توسعه فکری افراد اتفاق افتاده است، اظهار کرد مهمترین عامل تضمین اخلاق حرفه ای برمی گردد به جامعه ای که افراد را تربیت می کنند ما امروز در دانشگاه آزاد اسلامی با يك ميليون و 700هزار دانشجو در سراسر کشور روبرو هستیم و باید بدانیم شخصیت اصلی آنها در قبل از ورود به دانشگاه در نظام خانواده و آموزش و پرورش شکل گرفته است و اگر این دو نظام به درستی نتواند ملکات و ارزشهای درون دینی اخلاقی انسانی را به کودک و جوان خود یاد دهد در زمان ورود به دانشگاه شخصیت دانشجویان شکل گرفته و تلاش های ما در حد یک مسكن است تا بتوانیم حداقل خودمان را راضی و خوشحال کنیم . ، لذا افراد ، منابع و مراجع تاثیر گذار در اجتماع و در یک نظام اسلامی نقش بارز و حساسی دارند کسانی که توصیه اخلاق مداری می کنند قاعدتا باید این ملکات و صفات اخلاقي را در خود پیاده کنند و تلاش کنند این فضيلت هاي اخلاقي بر خودشان ملکه شود . وی تاکید کرد: آنچه که جامعه امروز ما می طلبد یک انقلاب فرهنگی است و نماد و نقطه اوج هر فرهنگ اخلاق آن جامعه است ، اخلاق همان ارزشهایی است که در یک جامعه مورد پسند اکثریت است و مقبولیت دارد. هاشمی در ادامه با نقل سخنان و روایاتی از نبی اکرم (ص) گفت: آن حضرت خودشان نماد خوش اخلاقی بودند و بارها سفارش کرده‌اند تمام احکام دینی و تعالیم مذهبی یک طرف و حسن خلق و مکارم اخلاقی در یک طرف دیگر مکتب ما قرار دارد و بدین ترتیب اگر بتوانیم در حوزه فرهنگی این خاستگاه را با رواج ارزشهای اخلاقی در دانشگاه هدف قرار دهیم،، مطمئن هستم که به نیاز جامعه خود پاسخ داده ایم. زیرا متاسفانه اکنون از تریبون هایی که در اختیار مبلغان و برخی مسئولان ماست به جای ترویج اخلاق ، عصبانیت و بد اخلاقی اشاعه داده می شود و این صفت برازنده و زیبنده جامعه ای نیست که مزین به نام پیامبر اسلام است . وی تاکید کرد: امروز به اعتقاد من مهمترین کار در جامعه باید بازگشت به اخلاق باشد، بازگشت به کرامت انسانی. بنابراین امروز ما در هر عرصه ای نیازمند به اخلاق اسلامی هستیم . گفتني است اولين نشست ادواري اعضاي هيات علمي با مسئولان ارشد حوزه معاونت علوم پزشكي در سالن اجتماعات شهيد احدي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي واحد تهران و در جمع مسئولان ارشد حوزه علوم پزشكي ، هيات رئيسه ، معاونان و جمع كثيري از اساتيد عضو هيات علمي و روساي بيمارستانها ي تابعه برگزار شد . و در حضور مسئولين ارشد دانشگاه ، آقايان دكتر باقر لاريجاني قائم مقام رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در حوزه علوم پزشكي و دكتر طه هاشمي معاون فرهنگي و اجتماعي ، دكتر سید علی ابطحی،رئیس مرکز توسعه خدمات سلامت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد .

اگر سازماني از نظر اخلاقي معيوب باشد نمي توان ازآحاد آن سازمان انتظار داشت اخلاقي عمل كنند نسخه قابل چاپ