دكترسيدحسن مقدم نيا رئيس دانشكده پيرا پزشكي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي واحد تهران طي گفتگوئي از اقدامات و رايزني هاي متعدد با مراجع ذيصلاح و اعلام آمادگي معاونت آموزشي و دست اندركاران اجرائي اين واحد دانشگاهي در جهت راه اندازي و تاسيس رشته نوين « سبك زندگي در سلامت » خبر داد . سبك زندگي موضوع جديدي است كه بر اساس بيانات داهيانه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه اي ، در اواخر مهرماه سال 91 مطرح شده وبه اين ترتيب تكليف و وظيفه خطيري بر عهده نخبگان، حوزويان و جامعه دانشگاهي قرار گرفته است .

دكترسيدحسن مقدم نيا رئيس دانشكده پيرا پزشكي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي واحد تهران طي گفتگوئي از اقدامات و رايزني هاي متعدد با مراجع ذيصلاح و اعلام آمادگي معاونت آموزشي و دست اندركاران اجرائي اين واحد دانشگاهي در جهت راه اندازي و تاسيس رشته نوين « سبك زندگي در سلامت » خبر داد . دكتر مقدم نيا در باره اهميت و ضرورت تاسيس اين رشته كه براي اولين بار چارچوب و اصول مقدماتي آن در دانشگاه آزاد اسلامي و در دانشكده پيرا پزشكي واحد پزشكي تهران در حال بررسي و در شرف تكوين است گفت : سبك زندگي موضوع جديدي است كه بر اساس بيانات داهيانه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه اي ، از حدود دو سال پيش و در اواخر مهرماه سال 91 و در جمع جوانان استان خراسان شمالی مطرح شد . رهبر انقلاب اسلامي در آن زمان مطالب ارزشمندی را حول محور «سبک زندگی» ایراد فرمودند كه به اين ترتيب تكليف و وظيفه بزرگي را بر عهده فرهيختگان ، حوزويان و جامعه دانشگاهي قرار داده اند . رئيس دانشكده پيرا پزشكي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي افزود : با توجه به دغدغه فكري و دل نگرانيهاي مقام معظم رهبری در وضعيت كنوني تبيين و تدوين مقوله سبك زندگي و علي الخصوص نقش آن در سلامت ، وظيفه خطيري است كه خاستگاه اصلي آن جوامع علمي و اكادميك و دانشگاهي كشور است و طبعاٌ بايد در اين زمينه مطالعات و تلاش هاي بسياري انجام شود و اقدامات و بررسي هاي كارشناسانه مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامي و حوزه معاونت آموزشي اين دانشگاه در راستاي تحقق اين مسئله است . مقدم نيا سپس با اشاره به فرموده هاي اخير مقام رهبري گفت : واقعيت اين است كه هرچقدر ما در علم و صنعت پیش برویم، هرچقدر اختراعات و اكتشافات زیاد شود، اگر این بخش مورد توجه ويژه قرار نگيرد ، امكان بازگشت به تمدن نوين اسلامي امكانپذير نمي باشد و پیشرفت اسلامى به معناى حقیقى كلمه تحقق پيدا نمي كند . رئيس دانشكده پيرا پزشكي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي تصريح نمود : بدين ترتيب و براي تاسيس و راه اندازي رشته « سبك زندگي در سلامت » هماهنگي هاي اوليه ، مذاكرات و رايزني هاي چند جانبه اي از سوي دست اندركاران تلاشگر حوزه معاونت علوم پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي با مقامات مسئول وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي ، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شخصيت هاي برجسته و مسئولان ذيربط فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران و مركز تحقيقات استراتژيك صورت گرفته است كه خوشبختانه با استقبال گرم مسئولان روبرو شده ايم و در خصوص راه اندازي رشته « سبك زندگي در سلامت » موافقت هايي كسب و اعلام آمادگي شده است . مقدم نيا در باره تاريخ و زمان راه اندازي اين رشته نوين گروه علوم پزشكي گفت : از آنجائيكه تا كنون رشته تحصيلي به اين نام در كشوروجود نداشته ، لازم است با تشكيل كميته هاي تخصصي وكارگروهي متشكل از اساتيد صاحب نام دانشگاهي، دانشمندان و محققان مجامع علمي كشور تشكيل گردد . وي افزود : قطعاٌ اعضاي اين كار گروهاي تخصصي با توجه به ماهيت ميان رشته اي interdisciplinary « سبك زندگي در سلامت» مي توانند با هم انديشي و بحث و تبادل نظر در باره تدوين كوريكولوم و سرفصل دروس اين رشته به وحدت نظر برسند . رئيس دانشكده پيرا پزشكي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي ابراز اميدواري نمود : با توكل به فضل الهي و عزم و اراده اي كه براي تعميق و گسترش فرهنگ اسلامي – ايراني در بطن جامعه فرهيخته و دانشگاهي كشور و ايجاد شده است و همچنين نياز سنجي كه از طريق دكتر علي احمدي رئيس كمسيون سبك زندگي در شوراي انقلاب فرهنگي صورت گرفته انتظار داريم از نظر مساعد مسئولان ارشد حوزه معاونت آموزشي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي نيز بهره مند گرديم كه اين اقدام نيز با تلاش پيگيرانه دكتر سيد عباس صفوي معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي در دست اجراست و انشاء ا... بزودي و براي اولين بار شاهد تاسيس اين رشته نوين در دانشگاه آزاد اسلامي خواهيم بود . وي در پايان اين گفتگو و با تاكيد مجدد بر بيانات رهبري خاطر نشان ساخت : موتور محركه و محور تمام اقدامات مسئولان اجرائي اين دانشگاه همانا بيانات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای است كه فرموده اند : " نخبگان موظفند، حوزه موظف است، دانشگاه موظف است، رسانه ها موظفند، تریبون دارها موظفند؛ مدیران بسیارى از دستگاه ها، بخصوص دستگاه هائى كه با فرهنگ و تربیت و تعلیم سروكار دارند، موظفند؛ كسانى كه براى دانشگاه ها یا براى مدارس برنامه ریزى آموزشى می كنند، در این زمینه موظفند؛ كسانى كه سرفصلهاى آموزشى را براى كتابهاى درسى تعیین می كنند، موظفند. اینها همه یك وظیفه اى است بر دوش همه.باید همگى ما به خودمان نهیب بزنیم ، و در این زمینه كار كنیم، حركت كنیم. " وي تصريح نمود : مسئولان و دلسوزان آگاه دانشگاه آزاد اسلامي ، واقعيت انكار ناپذير اين پيام را با گوش جان درك كرده و تا تحقق كامل آن از هيچ تلاش و مساعدتي فرو گذار نخواهند كرد .

براي اولين بار و با پيشنهاد رئيس دانشكده پيرا پزشكي صورت مي گيرد : رشته « سبك زندگي در سلامت » در دانشگاه علوم پزشكي آزاد اسلامي واحد تهران راه اندازي و تاسيس مي شود نسخه قابل چاپ