دکترسید محمود طباطبایی مشاور وزیر در امر بیمارستانهای خصوصی کشور در همایش بررسی راهکارهای اجرایی کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت تاکید کرد: با اجرای طرح تحول سلامت؛بخش دولتی پناهگاه و جایگاه اصلی دریافت خدمات سلامت مردم می شود.

دکتر طباطبایی با بیان این مطلب که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را خانه خود می دانم اظهار داشت: از تمامی مسوولان کشور و دولت تشکر می کنم که سلامت را در اولویت کارهای خود قرار دادند تا سلامت جامعه در وضعیت مناسبی قرار بگیرد.
وی افزود: سالهای سال در برنامه های مدون تمامی دست اندرکاران آرزوی قلبی خود می دانستند که سلامت در اولویت مناسبی قرار بگیرد اولویتی که متاسفانه در گذشته در ردیف چهاردهم یا پانزدهم قرار می گرفت و این کم توجهی مشکلات فراوانی را برای جامعه و پزشکان ایجاد می کرد.
مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: هزینه های پرداختی از جیب مردم در سالهای اخیر به رقم بالای 70 تا 80 در صد می رسید که موجبات نارضایتی عموم مردم را فراهم کرده بود، جای شکر گذاری به درگاه پروردگار وجود دارد که با این توجه دولت، بستر مناسبی برای رفع این ابهام بوجود آمده است و این نعمتی است برای جامعه افتخارآمیز و خدوم کشورکه در سالهای پس از انقلاب بعد از رزمندگان هیچ گروه تخصصی به اندازه جامعه پزشکی در کنار مردم نبودند و پابه پای مردم برای انقلاب اسلامی جانفشانی کردند.
دکتر طباطبایی در ادامه گفت : برهمه این امر مسلم است که جامعه افتخار آفرین پزشکی کشور در روزهای سخت شکل گیری و پیروزی انقلاب در دوران دفاع مقدس و سالهای سازندگی بعد از دفاع مقدس تمامی سختیها را تحمل کردند و درکنار مردم بودند و متاسفانه به دلیل شرایط نامناسب در هجمه قرارگرفتند. هجمه ای که در آن هیچ دخالتی نداشتند.
وی افزود: در سالهای اخیر به سختی می توانستیم برای بیمارستانها و واحدهای ارائه کننده خدمات سلامت مسوول انتخاب کنیم به این دلیل که به ندرت کسی حاضر به پذیرش مسوولیت در این حوزه ها می شد زیرا با پذیرفتن این مسوولیت با هجمه ای از نارضایتی و مطالبات مردم روبرو می شد. از طرفی قسمت اعظم خدمات بستری در بخش دولتی صورت می گیرد و شرایط نامناسب در بخش های دولتی منجر به این می شود که مدیران و مسوولان و پزشکان دچار مشکلات فراوانی شوند .
دکتر طباطبایی حداکثر میزان ظرفیت در بخش خصوصی را 20 درصد عنوان کرد و ادامه داد: 80 درصد بستری ها در بخش دولتی صورت می گیرد و بالای 60 درصد ارائه خدمات در بیمارستانهای دولتی صورت می گیرد این امری است که خصوصا در نقاط محروم ، مردم را دچار معضلات فراوانی می کند.
وی افزود: یکی از علل درگیری و اختلاف میان مردم و بخش خصوصی این بود که متاسفانه مردم نمی توانستند سرویس خود را در بخش دولتی دریافت کنند و ضریب اشغال تخت در بخش دولتی به حدود 60 درصد در بعضی از سالها رسیده بود. اجبارا مردم سرازیر بخش خصوصی می شدند کسانی که بعضا استطاعت بستری و دریافت خدمات را در بخش خصوصی نداشتند . اگرچه مدیران بخش خصوصی حداکثر همکاری را با این عزیزان می کردند ولی تعرفه هایی که بیمه ها نیز آنها را پوشش نمی دادند.
مشاور وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: جای شکر است که با اجرای طرح تحول سلامت امروزه سیستم ارائه خدمات در تمامی ابعاد خود چه در بعد تعرفه و چه در بعد امکانات و تجهیزات، باعث شده بخش دولتی به سویی حرکت کند که پناهگاه و جایگاه اصلی دریافت خدمات سلامت از سوی مردم باشد.
وی افزود: در همین خصوص افق ها را روشن می بینیم و انشاا... در سالهای آتی دارای بخش دولتی بسیار مترقی واجد شرایط با اساتید عالم و متبحر و خداشناس باشیم تا نیاز اکثریت قریب به اتفاق مردم در این مراکز رفع شود.
مشاور وزیر بهداشت در خاتمه تاکید کرد: حضور بخش خصوصی در کنار بخش دولتی امری اجتناب ناپذیر است زیرا عده ای از مردم جایگاه خود را در بخش دولتی نمی بینند و این امریست اختیاری و دولت موظف است برای این دسته از مردم بستر استفاده از خدمات سلامت را فراهم کند.

منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی