دکتر حمید میرزاده خواستار تشکیل کانون پژوهشی به منظور حمایت از دانشجویان برتر در حوزه علوم پزشکی شد و گفت: با راه اندازی رشته های چند نظمی در حوزه علوم پزشکی، نوآوری های جدیدی در این رشته به وجود می آورد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش دانشجویان برتر حوزه علوم پزشکی این دانشگاه افزود: عنصر اصلی توسعه هر کشور نیروی انسانی متخصص است و دانشجویان در دانشگاه، عنصر محوری موفقیت و ضمانت اجرایی توسعه علم و فناوری هستند، از این رو نقش علم و دانش در توسعه اقتصادی، اجتماعی و رفاهی کشور بر همگان روشن است.
وی با بیان اینکه در دین مبین اسلام، دو طبقه برای اعتلای دین و جامعه ارزش گذاری شده است یکی گروه مومنان و دیگری دانشمندان ، گفت:همواره دانشمندان و افراد با ایمان به دلیل داشتن دین و دانش عامل اصلی توسعه قملداد شده اند.
رئیس دانشگاه آزاد ،گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با قراردادی که با وزارت نفت امضاء کرد در جهت افزایش برداشت از مخازن نفتی اقدام کرد که این حرکت بسیار بزرگی است که تا کنون بی سابقه بوده است و اگر زمینه این مشارکت در مجموعه دانشگاه آزاد اعم از استاد و دانشجو فراهم شود تاثیر عمیقی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور پدید خواهد آمد.
وی با اشاره به آمار منتشر شده در خصوص تولید ثروت از علم و دانش در دانشگاه MIT آمریکا ، گفت:طبق این آمار در سال 2011 میزان 2 هزار میلیارد دلار ثروت از علم و دانش بدست آمده و این در حالی است که این دانشگاه توانسته 3 میلیون و 300 هزار شغل ایجاد و 25 هزارو 800 کمپانی ناشی از محصولات علم و فناوری در دنیا عرضه کند.
میرزاده ادامه داد: ما باید مطالعه کنیم که چه سازوکارها و روش ها و منش هایی در این دانشگاه فراهم شده تا توانسته ثروت و رفاه را برای جوامع به ارمغان آورد.
رئیس دانشگاه آزاد اضافه کرد: امیدوارم دکتر لاریجانی و همکارانش با روشی که در پیش گرفته اند دانشگاه آزاد بتواند با کمک با یک برنامه ریزی مناسب و عملی طی دو برنامه به عنوان دانشگاه برتر در کشور و منطقه نائل شود که البته برای سرآمد شدن در حوزه علوم پزشکی به راه طولانی و زمان بیشتری نیاز داریم.
وی خاطر نشان کرد: در یک تخمین بدبینانه دانشگاه MIT هفدهمین رتبه در اقتصاد دنیا و در یک تخمین خوشبینانه رتبه یازدهم اقتصاد جهانی را دارد و دانشگاه استنفورد نیز گزارشی مشابه آن البته با نصف درآمدها را دارد که عواملی نظیر به روز بودن، نوآوری و دانش عمیق موجب این موفقیت شده است و دانشجویان ما نیز باید با دقت بیشتر راه حل های جدید را پیدا کنند تا استعدادهای برتر در حوزه مهندسی و علوم پزشکی شکوفا شود.
میرزاده پیشنهاد داد دانشجویان برتر در حوزه علوم پزشکی در کانون های پژوهشی ساماندهی و حمایت شوند تا کارهای نوآورانه و خلاقانه داشته باشیم. وی یادآور شد: راه اندازی رشته های جدید و بین رشته ای در حوزه علوم پزشکی موجب ایجاد نوآوری های جدید در رشته های چند نظمی خواهد شد، به عنوان مثال بسیاری از کارهایی که درمرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم تحقیقات انجام می شود در پزشکی نیز کاربرد دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد تاکید کرد: کانون پژوهشی از دانشجویان برتر باید به این مرکز تحقیقاتی وصل شود و ما از کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام شده در این رابطه حمایت می کنیم و از طرفی با فراهم کردن بودجه لازم و خرید تجهیزات به منظور تولید انبوه، از این حرکت های محققانه و نوآورانه دفاع می کنیم.
وی در ادامه گفت: 40 درصد بار آموزش عالی پزشکی کشور بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و ما هم اکنون دارای 11 بیمارستان فعال و 2 هزار استاد در حوزه علوم پزشکی هستیم که سرمایه ارزشمندی است.
میرزاده توصیه کرد که دانشگاه آزاد در حوزه پزشکی اصلاح و تقویت شود و کار توسعه و ارتقای آن با برنامه ای مدون و شاخص های معین وزارت بهداشت ادامه یابد.
وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد با اختصاص بودجه ای مناسب در حوزه علوم پزشکی و فراهم کردن امکانات و تسهیلات بیمارستانی توانسته بار عظیمی را از دوش دولت بردارد و ما انتظار داریم که متقابلا دولت نیز از فعالیت بخش غیر دولتی حمایت کند و وزارت بهداشت همکاری بیشتری با دانشگاه آزاد داشته باشد. در ادامه این مراسم مهندس ضرغام رئیس بنیاد ملی علمی ایران در سخنانی گفت: دانشگاه آزاد خدمت ارزشمندی را به توسعه آموزش و علمی کشور داشته است و با استفاده از منابع ملی توانسته در بحث آموزش عالی و به خصوص تحصیلات تکمیلی مسمر ثمر واقع شود.
وی ادامه داد: مراکز علمی تحقیقاتی و آموزشی از منابع مالی متنوعی بهره مند هستند و در سایه این بهره مندی می توانند استعدادهای ملی را شکوفایی و گسترش دهند.
ضرغام ادامه داد: دانشگاه آزاد که توانسته استعدادهای درخشان را گردهم آورد می تواند از ظرفیت های علمی و استعدادهای این عزیزان با یک برنامه صحیح بهره مند شود.
وی با بیان اینکه 80 درصد منابع علمی آمریکا صرف تحقیقات بنیادین می شود، گفت: این کشور بنیاد های مختلفی را برای حمایت از توسعه علم و فناوری به وجود‌آورده است و جذب دانشجوی خارجی به یک منفعت پر سود و ارزشمند برای دانشگاه های آن تبدیل شده است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر استفاده از استعدادهای برتر در جهت توسعه پژوهش و فناوری گفت: هدف بنیاد ملی نخبگان شناسایی، پرورش، هدایت و استفاده از استعدادهای برتر کشور است.
ضرغام یادآور شد: طبق اساسنامه بنیاد ملی علمی ایران، پشتیبانی ایران اسلامی در بعد علم و فناوری و کمک به پژوهشگران برای توسعه علمی کشور از وظایف این بنیاد است وتمام تلاش ما حمایت از پروژه های تحقیقاتی و اختراعات و ابتکارات اساتید و دانشجویان در دانشگاه ها و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی است.

دکتر میرزاده در همایش دانشجویان برتر حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد مطرح کرد: راه اندازی رشته‌های چند‌نظمی در حوزه علوم پزشکی نسخه قابل چاپ