دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم پزشكي

دکتر ژاله فاضل سرجویی متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با حضور در سمینار دو روزه « پیشگیری از سرطان بانوان» بر اهمیت و ضرورت واکسیناسیون علیه سرطان های تناسلی و زگیل‌ تناسلی و ایجاد حساسیت خاص در قشر زنان و دختران جامعه تاکید کرد .
      هشدار و توصیه جدی استاد دانشگاه و متخصص زنان :
واکسیناسیون علیه سرطان های تناسلی و زگیل‌ تناسلی را جدی بگیرید

دبیر علمی سمینار دو روزه « پیشگیری از سرطان بانوان» با بیان اینکه زگیل‌ تناسلی بر اثر ابتلا به ویروس HPV ایجاد میشودگفت : واکسن HPV ( گارداسیل) از ۹۰٪ موارد ابتلا به زگیل تناسلی پیشگیری می‌کند.
وی با تشریح مخاطرات و عواقب جدی این بیماری اظهار کرد : زگیل تناسلی شایعترین بیماری مقاربتی در کل دنیاست باقی ماندن این ویروس به مدت طولانی در بدن انسان می تواند کاملا بدون علامت بوده وبه تدریج به سرطان های مختلفی مثل سرطان دهانه رحم -ولو -واژن- آ نوس-اوروفارنکس و مقعد والت تناسلی مردان منجر شود.
وی با بیان اینکه بیماری زگیل تناسلی در حال بیشتر شدن در بین مردان است گفت : عفونتHPV و زگیل‌ تناسلی از طریق تماس پوست به پوست نیز منتقل می‌شود . این استاد دانشگاه با ارائه امار و ارقامی از روند رو به رشد این بیماری در جوامع مدرن امروزی گفت : این بیماری که (کوندیلوما آکومیناتا Condylomata acuminata - یا زگیل تناسلی) نامیده میشود در آستانه اپیدمی شدن است و اگر تا سال گذشته روزانه یک تا دو نفر به این بیماری مبتلا می شدند اما امسال این رقم به 10 تا 15 مرد در یک روز رسیده است.
وی با تشریح جزئیات بیشتری از این بیماری افزود : زگیل های تناسلی زائده های گوشتی کوچکی هستند که ممکن است در هر قسمتی از ناحیه تناسلی زن یا مرد ظاهر شوند. عامل این بیماری نوعی ویروس است که ازطریق تماس مستقیم با زگیل تناسلی و یا پوست آلوده به ویروس و اغلب از طریق ارتباط جنسی، منتقل می شود . جراح و متخصص زنان و زایمان با ارائه را ه های درمان این بیماری تصریح کرد : راه مطمئن پیشگیری از این بیماری تزریق واکسن است که براساس پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی از حدود 9 سالگی تا حداکثر 25 سالگی و پیش از شروع فعالیت جنسی باید تزریق شود.
دکتر فاضل گفت : ولی وقتی زگیل در کسی دیده می شود، نشانه آن است که ممکن است انواع دیگر ویروس هم از طریق جنسی به فرد منتقل شود و لازم است برای مقابله با این بیماری در گام نخست و در صورت بروز عارضه زگیل تناسلی به فرد واکسن گاردازیل 4 تزریق شود ، زیرا انجام این واکسناسیون تا 70 در صداز اثرات مخرب سرطان های فوق و به ویژه سرطان دهانه رحم می کاهد.